Genç, davanın peşini bırakmıyor

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Deniz Feneri e.V davası dosyasının Almanya'dan Türkiye'ye gönderildiği tarih ile Adalet Bakanlığı kayıtlarına girdiği tarihin açıklanmasını istedi.

Yayınlanma: 29.04.2009 - 08:40
Abone Ol google-news

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu sözlü soru önergesinde, dava dosyasının Almanya'dan Türkiye'ye hangi tarihte gönderildiğini ve bakanlık kayıtlarına hangi gün girdiğini sordu.

Dosyanın Türkçe mi Almanca mı geldiğini, Almanca geldiyse hangi tercüme bürosuna kaç liraya çeviri yaptırıldığını öğrenmek isteyen Genç, ''Almanlar bu dosyayı Türkçe tercümesi ile gönderdiklerini belirtmektedirler, bu konu doğru mudur?'' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Canan Arıtman da Adalet Bakanı Şahin'e aynı yönde sorular yönelttiği önergesinde, şu sorulara yer verdi:

Türkçe gönderilen dosya iki aydır hangi dile çevrilmektedir?

Ergenekon davasıyla ilgili bir basın yasağı olmadığı halde Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak niçin basın yasağı konulmuştur?

AKP Deniz Feneri davası zanlılarını korumakta mıdır?

Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru soru önergesinde ise İstanbul Bostancı'daki operasyonla ilgili olarak İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nün görevden alınıp alınmayacağını öğrenmek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler