Türkiye güzelini seçti

Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması'nda birinciliği, Almanya'dan katılan Ebru Şam kazandı. Yarışmada ikinciliği İzmir'den Senem Kuyucuoğlu, üçüncülüğü Almanya'dan Ebru Hacıbedel ve dördüncülüğü İzmir'den Begüm Yılmaz kazandı.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 06:28
Abone Ol google-news

Türkiye güzelini buldu. Yarışmada birinciliği Almanya'dan katılan Ebru Şam kazandı.

TİM Maslak Show Center'da, Doğuş Yayın Grubu tarafından organize edilen güzellik yarışmasının sunuculuğunu, Emre Altuğ ve Burcu Esmersoy yaptı.

Yarışmanın jüri üyeliklerini; Miss Turkey Başkanı Özcan Sandıkçıoğlu, gazeteci Güneri Civaoğlu, Prof. Dr. Onur Erol, Okan Bayülgen, Serdar Bilgili, Acun Ilıcalı, Yıldırım Mayruk, Miss Turkey 1997 Güzeli Çağla Şikel Altuğ, Miss Turkey 2005 güzeli Hande Subaşı, 15 yaşında Türkiye Güzeli seçilen sanatçı Nebahat Çehre, iş kadını ve Miss Turkey 1991-Miss World Yarı Finalisti Aslıhan Koruyan Sabancı üstlendi.

Yarışmada 20 finalist arasından birinciliği Almanya'dan Ebru Şam, ikinciliği İzmir'den Senem Kuyucuoğlu, üçüncülüğü Almanya'dan Ebru Hacıbedel ve dördüncülüğü İzmir'den Begüm Yılmaz kazandı.

Doğuş Yayın Grubu, Diyarbakır Lice'deki terörist saldırıda 9 askerin şehit olması nedeniyle Kral Tv ve Cnbc-e Televizyonu'ndan canlı yayın yapmama kararı aldı. Yarışmanın daha sonraki günlerde banttan yayınlanacağı açıklandı.

Gecede, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Hadise ve klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici sahne aldı. Yarışmada, dereceye giren güzeller, Avrupa, dünya ve kainat güzellik yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek.

"İnanamıyorum"

Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması'nın dün akşam gerçekleştirilen finalinde dereceye giren güzeller, Mövenpick Otel'de düzenlenen basın toplantısında duygularını anlattı.
Miss Turkey organizasyonu Başkan Yardımcısı Can Sandıkçıoğlu, dün finali gerçekleşen yarışmanın Doğuş Yayın Grubu tarafından aynı gün şehitlerin olması nedeniyle yayımlanmadığını hatırlatarak, ''Dün verdiğimiz şehitleri anmak istiyorum. Türk halkının hassasiyetlerine duyarlıyız'' dedi.

Yarışmanın canlı yayımlanmaması konusunda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle tebrik aldıklarını ifade eden Sandıkçıoğlu, öte yandan yılda bir kez gerçekleştirilen yarışmanın yayımlanamaması nedeniyle de üzgün olduklarını söyledi.

Sandıkçıoğlu, yarışmada birinci olan Ebru Şam'ın Kasım ayında Güney Afrika'da yapılacak olan ve 120 ülkenin katılacağı ''Miss World 2009''da Türkiye'yi temsil edeceğini, ikinci olan Senem Kuyucuoğlu'nun Ağustos ayında Bahamalar'da yapılacak ''Kainat Güzellik Yarışması''na gideceğini, üçüncü güzel Ebru Hacıbedel'in de ''Avrupa Güzellik Yarışması''na katılacağını bildirdi. Can Sandıkçıoğlu, yarışmanın dördüncüsü Begüm Yılmaz'ın ise Ekim ayında Çin'de gerçekleştirilecek ''Miss İnternational''da Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Türkiye güzeli seçilen Ebru Şam da dereceye gireceğine inanmadığını ifade ederek, ''Çok mutluyum. Hala birinci olduğuma inanamıyorum'' dedi. Senem Kuyucuoğlu ise hala şokta olduğunu ve hala yarışmanın etkisinden kurtulamadığını ifade etti.
Güzeller, daha sonra basın mensuplarına poz verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler