Soygun listesi Bilgin'de

Deniz Feneri'nde ikinci soruşturmayı yürüten Alman makamları, Türkiye'ye kaçan Bedrettin Bülent Bilgin'in bilgisayarında derneğin Türkiye'de yaptığı yardımların listesini buldu.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 07:39
Abone Ol google-news

Almanyanın Türkiye’den adli yardım talebinde bulunduğu Deniz Feneri’nin ikinci dalgası kapsamında Ankara’ya gönderilen listede Frankfurt Mahkemesi’ninasıl faillerolarak nitelendirdiği kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerle birlikte tanınmayan isimler de bulunuyor. Bu isimlerden birisi, 2005’ten bu yana Deniz Feneri e.V’nin muhasebesini kontrol eden isimlerden biri olan ve soruşturmayı duyunca Türkiye’ye kaçan Bedrettin Bülent Bilgin. Alman makamları Bilgin’in bilgisayarında Deniz Feneri e.V tarafından Türkiye’de yapılan yardımların listesini buldu. Listede kuryelerin yer alması Frankfurt Savcılığı’nın özellikle para hareketlerineulaşmak isteğini ortaya koyuyor.

Alman mahkemesinin Türkiye’deki asıl failler olarak gösterdiği isimler arasında Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, Kanal 7 Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Kanal 7 yöneticisi Harun Kapıyoldaş ve RTÜK Başkanı Zahid Akman bulunuyor. Almanya’nın Deniz Feneri e.V vurgunu dosyası kapsamında haklarında soruşturma yürüttüğü isimler arasında kamuoyunun tanımadığı çok önemli isimler yer alıyor. Bu zanlıların Deniz Feneri dosyasıyla ilgisi özetle şöyle:

İzzet Kurum: Halen dava kapsamında hapis yatan Euro 7 Genel Müdürü ve Deniz Feneri e.V’nin kurucusu Mehmet Gürhan’ın kayınbiraderi. Türkiye’ye para akışında önemli kuryelerden biri olarak soruşturuluyor.

Şahin Küsmüş: Deniz Feneri e.V’ye akan bağış paralarıyla kurulan şirketlerde yöneticilik yapan isimlerden. Arabasının bagajında kaçak çalıştırılan kişilerin maaş listesi bulundu. Bir dönem Euro 7’nin genel müdürlüğünü yaptı.

Bedrettin Bülent Bilgin: 2005’ten bu yana Deniz Feneri’nin muhasebesini kontrol eden isimlerden. Almanya’daki dava sırasında Türkiye’ye kaçtı. Bağış belgeleri de hazırlayan bu ismin önemi Alman makamlarının bilgisiyarında yaptığı incelemeden geliyor. Bilgin’in bilgisayarında Deniz Feneri tarafından Türkiye’de yapılan yardımların listesi bulundu.

Hakkı Sadal: Mehmet Gürhan’ın dayısı. Türkiye’ye para akışını sağlayan en önemli kuryelerden biri olarak soruşturuluyor.

Mehmet Sıddık Balıkçı: Almanya’daki Deniz Feneri e.V’nin ikinci başkanlığını yaptı. Türkiye’deki asıl faillerin şirket ortağı.

Ahmet Coşar: 2006 yılının ortalarından itibaren Euro 7’de rejisör. Maaşını kaçak para olarak alıyor.

Orhan Durmaz: Euro 7 ve Deniz Feneri e.V’nin güvenlikten sorumlu idarecisi. Açıktan kaçak para veriliyor.

Gökhan Gürbüz: Euro 7 Pazarlama ve Reklam Müdürü. Deniz Feneri e.V’nin gayri resmi muhasebesini bilen isimlerden. 22 Kasım 2006 tarihinde, RTÜK Başkanı Akman’ın Almanya ziyaretinde otel rezervasyonunu yapan isim.

Seyyar Kutun: Euro 7’de teknik direktör. Deniz Feneri e.V’nin Başkanı Mehmet Taşkan’dan Türkiye’de daire almak için kredi verildi. Aldığı maaş ve ne kadar kaçak para aldığımeçhul.

Ümit Yaşar Sincanoğlu: Dernek üyesi ve derneğe akan paralarla kurulan şirketin idarecisi.

Erhan Yatar: Deniz Feneri e.V’nin fiili muhasebesini yapan ilk isim olarak soruşturuluyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler