Sağlıkçılar yemek paralarını geri istiyor

Türk Sağlık-Sen, hastanelerde yemeklerin sağlık çalışanlarına tekrar ücretsiz olmasının ardından, daha önce kesilen yemek paralarının geri ödenmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Hastanelerde yemeklerin sağlık çalışanlarına yönetmelik değişikliği ile tekrar ücretsiz olmasının ardından Türk Sağlık-Sen memurdan kesilen yemek paralarının geri ödenmesini için girişimlere başladı.

Sendika Sağlık Bakanlığı'na başvurarak devlet hastanelerinde çalışanlardan tahsil edilen yemek paralarının geri ödenmesini istedi. Çalışanlar için kurumlarına başvurmaları sağlayacak bir dilekçe de hazırlayan sendika paralar ödenmezse suç duyurusunda bulunacak.

Sendika tarafından Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuruda, 11 Mart 2008 tarihli Maliye Bakanlığı'nın yazısıyla, yataklı tedavi kurumlarında görev yapan personelden yemek ücreti kesilmeye başlandığı hatırlatıldı. 28 Nisan 2009'da Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile hastanelerde görev yapanların, hasta için oluşturulmuş yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanmaları yeniden hüküm altına alındı.

Ayrıca başvuruda yönetmelik değişikliği ile ücretsiz yemek uygulamasının yürürlülük tarihinin 1 Ocak 2008 olduğuna dikkat çekilerek çalışanlardan kesilen yemek paralarının yasal faiziyle birlikte ödenmesi için taşra teşkilatlarının bir genelge ile bilgilendirilmesi talep edildi.


"Suç duyurusunda bulunacağız"

Türk Sağlık-Sen, ayrıca tüm Türkiye'de personelinden yemek ücreti kesintisi yapan üniversite hastanelerinde de kesilen yemek ücretlerinin geri ödenmesini isteyecek. Sendika tarafından yemek ücreti tahsil edilen personellerin, kurumlarına başvuru yapmaları içinde bir dilekçe hazırlandı. Çalışanlar hazırlanan bu dilekçeler ile başvurarak kurumlarından ödedikleri yemek ücretlerini geri isteyebilecekler.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalışanlardan kesilen yemek ücretlerinin bir an önce geri ödenmesini isteyerek, "Haksız bir uygulama olan yemeklerden ücret alınmasını bir yıldır sürdürdüğümüz yoğun mücadele sonucunda çözüme kavuşturduk. Şimdi ise hastanelerin personelden yaptığı yemek kesintilerin geri ödenmesi için girişimlere başladık. Bu paralar çalışanlara bir an ödenmelidir. Kesilen paralar ödenmezse suç duyurusunda da bulunacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler