"Türkiye son ayların en kötü şiddet olaylarını yaşıyor"

The Guardian gazetesi, Türkiye'de meydana gelen şiddet olayları ile ilgili olarak ülkenin "son ayların en kötü şiddet olaylarının yaşadığı"nı belirtirken "Ekim'den bu yana en kanlı saldırı" ifadesini de kullandı.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:15
Abone Ol google-news

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye muhabiri Robert Tait imzası ile yayınlanan haberde "Türkiye, dokuz askerin Kürt militanlarının sorumlu tutulduğu bir patlamada ölmesi ve intihar bombacı bir kadının eski bir bakanı öldürme girişiminde bulunması üzerine ayların en kötü şiddet olayını yaşadı" diye yazdı.


"Ekim'den bu yana en kanlı saldırı"

Askerleri hedef alan saldırı konusunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un herhangi bir grubu sorumlu tutmamasına karşın genel olarak saldırın PKK tarafından gerçekleştirildiği sanıldığını kaydeden gazete, eylem için "17 askerin öldüğü Ekim'den bu yana Kürt asilerince gerçekleştirilen en kanlı saldırı oldu" dedi.

The Guardian, ordunun bir süre önce Kuzey Irak'ta düzenlenen bir dizi operasyonların ardından, "Türkiye, ABD ve AB tarafından bir terörist örgüt olarak nitelendirilen PKK'yı etkisizleştirdiğini savunduğunu" yazdığı haberinde Türkiye'nin, PKK'ye üs sağlanmaması amacıyla Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetimi ile yakın bağları kurmaya çalıştığını da belirtti.

Çarşamba günkü saldırının DPT'nin 51 üyesinin PKK üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından meydana geldiğine de işaret eden gazete, DPT'nin son seçimlerde AKP aleyhinde önemli bir seçim zaferinde elde ettiğini kaydetti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler