Şehitlerimizi uğurladık

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'li teröristlerin yola döşediği tuzak bombanın patlaması nedeniyle şehit olan 2'si uzman çavuş, 7'si er 9 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Törenin ardından cenazeleri memleketlerine ulaşan şehitler toprağa verildi.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'li teröristlerin yola döşediği tuzak bombanın patlaması sonucu şehit olan 2'si uzmançavuş, 7'si er 9 asker için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AKP Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Vali Hüseyin Avni Mutlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri yetkililer katıldı. Tören sırasında asker yakınları gözyaşlarına boğulduğu gözlenirken, yurttaşlar da teröre lanet yağdırdı.

 

Şehit Miktat Beder toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'li teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan komando er Miktat Beder, Trabzon'un Arsin ilçesinde toprağa verildi.

Merkez Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehit erin babası Mustafa, annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Trabzon milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Albay Tire, vatan toprağında bayrağın özgürce dalgalanmasının, insan olmanın onuruyla yaşanılmasının aziz şehitlere borçlu olunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''O kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir ulus yapmak için canlarını ortaya koymuş, bu değerlere sıkılan kurşunlara bedenlerini ve iman dolu göğüslerini siper etmişlerdi. Bunun içindir ki yüce Türk ulusu, dün olduğu gibi bugün de kahraman şehitlerinin huzurunda bıraktıkları mirasın yılmaz bekçisi ve sahibi olarak başı dik, gururlu ve saygıyla durmaktadır. Hain bölücüler ve destekçileri çok iyi bilmelidirler ki bu yolda bundan sonra ulus olarak tereddüt etmeden canımızı vermeye ve kanımızı dökmeye hazırız. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar nerede olursa olsun cani terör örgütünü bitirmeye yeminliyiz.''

Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Bulut, şehit er Beder'in cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından tekbirler eşliğinde cami avlusundan alınan Miktat Beder'in cenazesi, ilçenin Çiçekli köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.

 

Şehit Zeynel Direkçi'nin cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'li teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden piyade er Zeynel Direkçi'nin cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehit Zeynel Direkçi'nin cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Gaziantep'e getirildi.

Şehidin annesi Sultan Direkçi, yakınlarıyla birlikte oğlunun tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Kendisini sakinleştirmeye çalışan askerlere ''Ben onu nasıl büyüttün biliyor musunuz?'' diyen Sultan Direkçi, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutunun üzerine kapandı. ''Ben seni böyle mi görecektim, ben seni bugünler için mi büyüttüm'' diyerek göz yaşı döken Sultan Direkçi'yi subaylar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin, öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmalar yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Bir süre eller üzerinde taşınan şehit cenazesi, hada sonra top arabasına alındı. Marş eşliğinde yaklaşık 200 metre top arabasında taşınan şehit Zeynel Direkçi'nin naaşı, Yeşilkent Mezarlığındaki Şehitlik'te toprağa verildi.

 

Şehit İlhami Hardal toprağa verildi

Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın cenazesi ise Kilis'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Hardal'ın cenazesi, helikopterle önce Kilis Alay Komutanlığına getirildi. Buradan alınan cenaze, ailesinin İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada bir süre bekletilen şehit İlhami Hardal'ın cenazesi, daha sonra cankurtaranla Tekke Camisi'ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehit askerin cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına kadar omuzlarda taşındı.

Tören sonrasında cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, kortej eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Kilis Askeri Mezarlığı'na götürülerek, burada yeni yapılan şehitlikte toprağa verildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu.

 

Şehit Olcay Koçak Kars'ta toprağa verildi

Jandarma Er Olcay Koçak, memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde toprağa verildi.

İlk önce ailesine gösterilen şehit Jandarma Er Koçak için daha sonra belde meydanında tören düzenlendi.

Er Koçak'ın cenazesi, tören alanına askerlerin omzunda getirilirken fenalık geçiren şehit annesi Cahide Koçak'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Er Koçak'ın naaşı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tok'un Merkez Camisi'nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçköyü Belde Mezarlığı'na defnedildi.

 

Şehit Erdal Oral'ın cenazesi toprağa verildi

Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi, Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Oral'ın Kars Müftüsü Hasan Başiş tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Okunan dualardan sonra şehit erin cenazesi Kağızman Kaymakamlığına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada törene katılanlar ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye slogan attı.

Oral'ın cenazesi, kaymakamlık binasının önünden ambulansa konularak Çengelli köyüne götürüldü. Oral'ın cenazesinin köye götürülmesi sırasında oluşturulan araç konvoyunda, Şehit Erin babası, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ile birlikte makam aracına bindi. Köy yolunda fenalaşması üzerine makam aracından indirilen Rasim Oral, konvoydaki ambulansa bindirildi. Rasim Oral, buradaki tedavisinin ardından Çengelli köyü mezarlığına gidebildi.

Şehit Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi, okunan duaların ardından Çengelli Köyü Mezarlığına defnedildi.

 

Şehit Onur Görmez toprağa verildi

Şehit Onur Görmez'in cenazesi de Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyünde toprağa verildi.

Şehit Er Görmez için Ömerler köyü meydanında düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları ile Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Fatih Atay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Köy meydanında kılınan cenaze namazı sırasında şehit erin annesi Nursel, kardeşi Tennur ve babası Kamil Görmez, sinir krizi geçirdi. Aile, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Cenaze namazı sonrasında köylülerin elleri üzerinde köy mezarlığına kadar getirilen Şehit Er Görmez'in cenazesi toprağa verildi.

 

Şehit Mehmet Ali Karaduman, Kula'da toprağa verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesi, Manisa'nın Kula ilçesinde toprağa verildi.

Kula 4 Eylül Salim Taşçıoğlu İlçe Stadyumu'na helikopterle getirilen Şehit Er Karaduman'ın cenazesi, ambulansla evine götürüldü. Uzun bir konvoy eşliğinde evden alınan şehit cenazesi için, Kurşunlu Camisi'nde tören düzenlendi. Camideki törene, şehit erin ailesi ve yakınları ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Mustafa Enöz, Erdoğan Yetenç ile Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri ve sivil yetkililer ve çok sayıda yurttaş katıldı. Şehit Er Karaduman'ın cenaze namazını, Manisa Müftüsü Namık Hisar kıldırdı. Yurttaşların omuzlarında Kurşunlu Camisi'nden Kula Belediyesi önüne getirilen Şehit Er Karaduman'ın cenazesi, burada araca bindirilerek, Kula Belediyesi Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, yol boyunca terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.
Protokol ve vatandaşların mezarlıkta da yalnız bırakmadığı Şehit Er Karaduman'ın cenazesi, burada toprağa verildi.

Şehit Er Mehmet Ali Karaduman'ın annesi Nadire, babası Kamil Karaduman ile ablası Özlem Sancar, kardeşleri Yavuz ve Mustafa Karaduman için, konvoya yol boyunca 112 Acil Sağlık ambulansı eşlik etti. Şehidin babası Kamil Karaduman metanetini korurken, aile bireyleri sık sık tabuta sarıldı, annenin ayakta zor durduğu gözlendi.

 

Şehit Salih Akyürek için Kocatepe Camisi'nde tören

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında terör örgütü mensuplarının yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Akyürek'in ailesi ile Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bazı bakanlar, Akyürek'in yakınları ile yurttaşlar katıldı. Şehit Akyürek'in babası Şuayip, annesi Sultan, eşi Satı Akyürek taziyeleri kabul etti. Başbakan Erdoğan, ikindi namazını Kocatepe Camisi'nde kıldıktan sonra cenaze namazına geçti. Kocatepe Camisi'ndeki ikindi namazının ardından şehit Akyürek'in cenaze namazı kılındı. Namazı kıldıran Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer yaptığı kısa konuşmanın ardından helallik istedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, namaz kılındıktan sonra camiye geldi. Şehit Akyürek'in çocukları 6 yaşındaki Buse ve 11 yaşındaki Anıl Can Akyürek'i, cenazenin ardından bazı askerler kucaklarına aldı.

Cenaze töreninde, geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camisi'ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Minarelere ve çevredeki yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği dikkati çekti. Saldırıyı protesto etmek için camiye gelmek isteyen bazı vatandaşların avluya girişlerine izin verilmedi. Bu grupla emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Avluda güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerinden bazılarının kurşun geçirmez çelik plakalar taşıdıkları görüldü.

Bu arada, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz da ''teröre karşı birlik mesajı vermek için'' cenaze törenine katıldı. Cuntz, şehit ailesine başsağlığı diledi ve cenaze namazında saf tuttu. Başbakan Erdoğan'ın namaz için Kocatepe Camisi'ne gelişi sırasında bir vatandaşın bağırdığı duyuldu. Bu kişi, güvenlik güçleri tarafından alandan uzaklaştırıldı. Şehit Akyürek, daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Fotoğraflar için tıklayınız: www.cumhuriyet.com.tr/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler