"Silahlarla ilgili açıklama yapılmalı"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalarla, silahların TSK'ye ait olmadığını çok net bir şekilde dile getirdiğini belirterek "Bu silahlar emniyetten mi kaynaklandı her nereden kaynaklandıysa bunu açıklamak hükümetin ve emniyetin sorumluluğudur." diye konuştu.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, İstanbul'da bulunan silahlarla ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin sorusunu yanıtladı. Genelkurmay Başkanı'nın rakamlar vererek çok net bir değerlendirme yaptığını ifade eden Kart, bu konudaki endişeleri CHP'nin de dile getirdiğini söyledi.

Kart şöyle konuştu:
"O bilgi kirliliği içinde, soruşturmanın gizliliğini, sıhhatini ihlal eden o dezenformasyon süreci içinde belirli kurumların siyasi ve ideolojik olarak hedef alındığını, siyasi iktidarın bu soruşturmaya müdahil olduğunu, bu soruşturmanın savcılık makamı tarafından değil, kolluk güçleri tarafından yapıldığını hep ifade ettik. Genelkurmay Başkanı yaptığı açıklama ile bu konudaki spekülasyonların, yönlendirmelerin önünü kesmiş oldu. Aslında bu açıklamanın çok daha evvel yapılması gerekirdi. Genelkurmay'da bu silahların bulunmadığı kayden sabit olduğuna göre bu silahlar herhalde -aklımıza gelen-emniyet bünyesinden kaynaklanan silahlardır. Aradan 24 saat geçti, bu konuda Emniyetin ve hükümetin hiçbir açıklama yapmamış olmasını ben kamuoyunun dikkatine ve takdirine sunuyorum. Bu silahlar emniyetten mi kaynaklandı ya da her nereden kaynaklandıysa bunu açıklamak hükümetin ve emniyetin sorumluluğudur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler