Irak'ta saldırılar durmuyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün kalabalık bir pazar yerinde eş zamanlı iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 51'e yükseldi. Bağdat'ın Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Sadr Kenti dış mahallesinde düzenlenen saldırılarda 76 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 08:55
Abone Ol google-news

Irak'ta saldırılar durmuyor. Düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 51'e yükseldi.  Bağdat'ta da düzenlenen saldırılarda 76 kişi de yaralandı. Yetkililer, saldırı bölgesinde park halinde bomba yüklü bir taksi de bulunduğunu ve bomba yüklü üçüncü aracın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bu arada, saldırılar, ülkedeki önde gelen Sünni siyasi parti Irak İslami Parti tarafından da kınandı.

Parti tarafından yapılan açıklamada, saldırının hedefinin Sünniler ile Şiiler arasında çatışmaların yeniden kışkırtılmasına yönelik açık bir girişim olduğu belirtilerek, "kanlı ellerin Iraklıların korku içinde olması isteğine ve ülkenin düşmanlarının komplosuna izin vermemek için bütün siyasi partilere, hükümete ve özellikle güvenlik güçlerine çağrıda bulunulduğu" kaydedildi.

Bölgede son iki haftadır düzenlenen saldırılar nedeniyle Irak'ta mezhep ayrılığına dayalı şiddet eylemlerinin yeniden tırmanmasından endişe ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler