7. Paket üyeleri Meclis'te

Krize karşı kurulan, ''7. Paket Vatandaş İnisiyatifi'' üyeleri Meclis'e gelerek ÖDP'li Ufuk Uras ile görüştü. Uras, "Bizi krize sokanları siyaseten krize sokmamız, AKP iktidarını paketlememiz gerek" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 09:40
Abone Ol google-news

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "7. Paket Vatandaş İnisiyatifi" üyeleri ile görüştü. Uras, yurttaşı krize sokanların siyaseten krize sokulması ve AKP iktidarının paketlenmesi gerektiğini iddia ederek, ''Alttakilere 'din iman', üsttekilere 'han hamam politikası' devam ediyor'' dedi.

"7. Paket Vatandaş İnisiyatifi" adına konuşan Özgür Karaduman, hükümetin 5. paketle aldığı önlemlerin daha çok mobilya, bilişim ve otomotiv sektörlerinde KVD ve ÖTV indirimini içerdiğini söyledi.

''Biz de bunun üzerine, bazı yurttaşlar olarak, 'acaba insanlar ne istiyor şu anda' diye kendi kendimize sorduk ve onların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bu kriz karşısında mağdur olmalarını asgari düzeyde ortadan kaldırabilecek bazı talepler belirleyebilir miyiz? şeklinde düşündük'' diyen Karaduman, temel gıda maddelerinden ve ilaçtan KDV'nin kaldırılması, asgari ücretin iki katına çıkartılması ve vergilendirme dışı bırakılması, işsizlik kartı düzenlenmesi gibi konuları içeren 7 maddelik bir ''talepler manzumesi'' oluşturduklarını kaydetti.

Karaduman, bunun için önce 7, sonra da 77 kişiyle etkinlik yaptıklarını ve 7 bin 777 imza topladıklarını belirterek, bu imzaları TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını ifade etti. Karaduman, talepleri ile ilgili olarak, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüklerini bildirdi.

 

"Tuzu kuru olanlar, suyun başını tutanlar..."

Ufuk Uras da sokağın sesi ve çığlığı olmanın, yoksulların ve mağdurların taleplerinin gündeme getirilmesinin önemine işaret etti.

''Mecliste de fark ediyorsunuz; tuzu kuru olanlar, suyun başını tutanlar bu krizde çok büyük fatura ödemediler ve ağır faturayı da yoksul yurttaşlara ödetiyorlar'' görüşünü belirten Uras, bu 7 talep ve bu taleplerin sokakta dillendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

ÖDP'li Uras, tepki gösterilmemesinin, var olan politikaların onaylandığı anlamına geldiğini ifade ederek, ''AKP'nin son seçimde oylarının ciddi bir şekilde düşmesi, aslında bir tür uyarı. Bizi krize sokanları siyaseten krize sokmamız ve AKP iktidarını paketlememiz gerek. AKP iktidarını paketleyecek bir siyasi iradeyi, ortak örgütlenmeyi bir şekilde, aşağıdan yukarı, sokaklardan yola çıkarak inşa etmemiz gerek. Çünkü ateş, düştüğü yeri yakıyor. Ateşin düştüğü yer de belli; yoksul mahalleleri, varoşlar... 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' dediler. Alttakilere 'din iman', üsttekilere 'han hamam politikası' devam ediyor'' diye konuştu.

Uras, sivil inisiyatifin bu taleplerinin yerine getirilmesi konusunda çabalayacağını söyledi.

 

"Pis 7'li oynayacağız"

Ufuk Uras, "7. Paket Vatandaş İnisiyatifi" üyelerine, ''Ankara'ya geldiğinizde, 7 Kocalı Hürmüz oyununa gittiğinizi duydum'' diyerek espri yaptı. Karaduman da bu espriye, ''Dünyanın 7 harikasını gezeceğiz, pis 7'li oynayacağız'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon