Hizbullah'a yönelik operasyon

Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonların ardından Erzurum'da 12, Malatya'da 17 kişi adliyey sevk edildi. Elazığ'da ise yakalanan 19 zanlıdan 11'i ise tutuklandı.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 10:01
Abone Ol google-news

Erzurum'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan istihbarat çalışmalarının ardından il merkezi, Narman ve Pasinler ilçelerinde 3 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorguları tamamlandı. İfadeleri alınan 12 kişi, Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Malatya ve Elazığ'daki operasyonlar

Malatya'da terör örgütü Hizbullah'ın ''İlim'' grubuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi. Elazığ'da yakalanan 19 zanlıdan 11'i ise tutuklandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 17 zanlı, yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesine getirildi.

Zanlılar, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan binaya alındı. Öte yandan, eş zamanlı operasyonda Elazığ'da gözaltına alındıktan sonra Malatya'ya getirilen 19 zanlıdan 11'i ise çıkartıldığı adli makamlarca tutuklandı. Zanlılardan 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Malatya ve Elazığ'da terör örgütü Hizbullah'ın ''İlim'' grubuna yönelik başlatılan operasyonlarda ''İhya Der'', ''Hayrın Yolcuları'' dernekleri ve bazı evlere operasyon düzenlenmiş, operasyonda 36 kişi yakalanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler