Brown ile El Maliki görüştü

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Irak'taki İngiliz askerlerinin Basra bölgesinde yürüttüğü askeri operasyonlarının planlanandan bir ay önce sona erdirildiğini ilan etti ve İngiltere'nin Irak'ta görev yaptığı bölgede arkasında bıraktıklarından gurur duyulması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 10:47
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yaklaşık bir saat süren görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İngiltere'nin Irak halkının güvenliğini sağlamak ve yaşam şartlarını düzeltmek için bugüne kadar operasyonel rol oynadığını, bu rolün bugün öğle saatlerinde yapılacak törenle, Basra'da otoritenin devredilmesiyle sona ereceğini ifade etti.

Bugün Irak'la ilişkilerini derinleştirmek ve güçlendirmek için yeni adımlar attıklarını da belirten Brown, "Irak'ın İngiltere açısından bir başarı öyküsü olduğunu" söyledi. Brown, İngiltere'nin Irak'ta bundan böyle yapılacak yeni anlaşmalar çerçevesinde eğitici rol oynamasını istediklerini de belirtti.

Irak Başbakanı El Maliki de İngiltere ile Irak'ın ortaya koyduğu ortaklığın başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, bugün Basra'da yapılacak törende anılacak şehit 179 İngiliz askerine Irak'ın özgürleşmesine verdikleri katkıdan dolayı hep minnet duyacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon