Canlı bomba hâlâ hastanede

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e yönelik bombalı saldırı girişiminde bulunan saldırganın hastanede tedavisinin sürüyor. Saldırıda gözcülük yaptığı bildirilen S.O.Y ise emniyette sorgulanıyor.

Yayınlanma: 30.04.2009 - 11:10
Abone Ol google-news

Bilkent Üniversitesi'nde Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e sldırı girişiminde bulunan canlı bomba D.A'nın fünye patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde meydana gelen yanıklar dolayısıyla olaydan sonra kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

D.A'nın bulunduğu servisle hastane çevresinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. D.A'nın bulunduğu servise yurttaşlar sokulmazken, saldırgana müdahalede bulunan sağlık görevlilerinin de kontrolden geçirildiği belirtildi.

Yetkililer D.A'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bugün ya da yarın taburcu edildikten sonra İl Jandarma Komutanlığına götürüleceğini bildirdi. Bu arada saldırıda gözcülük yaptığı belirtilen ve İstanbul'a kaçmak üzere iken Söğütözü'ndeki bir otobüs firmasında yakalanan S.O.Y'nin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlandığı kaydedildi.

Zanlının ifade vermeyerek ''susma hakkı''nı kullandığı öğrenildi. Gözaltına alınan saldırganlarla irtibatlı olduğu belirlenen kişilerle ilgili çalışmaların devam ettiği, dün gece çeşitli adreslerde aramaların yapıldığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri gözaltına alınan zanlıların yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının araştırıldığını ancak şu ana kadar legal yollardan giriş-çıkışlar konusunda herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ifade etti.

Olay sırasında D.A'nın üzerinde ele geçirilen patlayıcı ve düzenekleri ile 7.65 mm. çapındaki silahın incelenmesinin yapılması için Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarına gönderildiği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler