Trafik kazalarındaki ölüm oranı arttı

Karayolları Trafik Güvenliği Kurulu toplantısında açıklanan verilere göre, bu yılın ilk üç ayında meydana gelen trafik kazaları geçen yıla oranla yüzde 10 artış yaşandı.

Yayınlanma: 01.05.2009 - 07:16
Abone Ol google-news

Karayolları Trafik Güvenliği Kurulu toplantısı Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıda yılın ilk üç ayında meydana gelen kazalar değerlendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıya, Trafik Hizmetlerinden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya başkanlık etti.

Uzunkaya, 2008 ve 2009'un ilk üç aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ve trafik ekiplerinin denetimlerine ilişkin verileri açıkladı. Bu yılın ilk üç ayında meydana gelen trafik kazalarının geçen yıla göre yüzde 66 azaldığını vurgulayan Uzunkaya, aynı sürede ölümlerde yüzde 10 ve yaralanmalarda da yüzde 7,4 artış olduğunu ifade etti.

Toplantının kapalı bölümünde ise Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Trafik TV projesi ve araç muayene istasyonlarında egzoz emisyon ölçümünün zorunlu hale getirilmesi gibi konular görüşüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler