MHP'li Tankut Meclis'teki 'sanal tur'u sordu

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Meclis'in Web sitesindeki sanal turda gösterilen milletvekili odasında Ramsey'in reklamının yapılmasını ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının gösterilmesini sordu.

Yayınlanma: 01.05.2009 - 08:33
Abone Ol google-news

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, TBMM'nin yeni hazırlanan internet sitesinde ziyaretçilerin kullanımına sunulan TBMM Sanal Tur hizmetinin yurttaşların Meclis'i daha iyi tanımasına neden olacağı için faydalı bir uygulama olduğunu söyledi. Sanal tur uygulamasında milletvekili odalarının da izlenebildiğini kaydeden Tankut, "Ancak bu milletvekili odalarından birisinde AKP Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oldukça büyük bir resminin bulunması dikkat çekmektedir. Ayrıca diğer odada DSP bayrağı ve DSP'nin sembolü olan güvercin resminin bulunması da manidardır. Bir diğer konu Sayın Başbakanın resminin bulunduğu odadaki askılıkta bulunan elbise kılıfı ile bir giyim markasının (RAMSEY) reklâmının yapılması da TBMM'nin saygınlığına gölge düşürmektedir" dedi.

Tankut, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a şu soruları yöneltti:
"Bu sanal tur uygulaması kim tarafından hangi kararla yaptırılmıştır? Bu uygulama meclis personeline mi, yoksa ihale yolu ile dışarıdaki bir firmaya mı yaptırılmıştır? Eğer bir firmaya yaptırılmış ise, hangi bedel ve ihale ile yapılmış ve ihale hangi firmada kalmıştır?

Bu uygulamadaki milletvekili odası nasıl seçilmiştir? Bu seçim konusunda bu işi yapan firma veya kişilere ilgili odaların seçiminde yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir?

Bu uygulamada seçilen milletvekili odaları TBMM Başkanlığı'nın, Mecliste temsil edilen siyasi partilere karşı tarafsızlığına gölge düşürmüş olmamakta mıdır? Böyle bir uygulamada Milletvekili odalarının tanıtımı; ya bütün siyasi partilerin lider ve sembollerinin olduğu, ya da hiçbir siyasi partinin resim ve figürlerinin olmadığı örnek odaların kullanılması şeklinde olması gerekmez miydi? Bu haksız ve etik olmayan uygulamayı ortadan kaldırmak için ne gibi önlemler alınacaktır? Ayrıca yine aynı odada askılıkta bulunan giyim markasının reklamının yapılıyor olması doğru ve etik bir uygulama mıdır? Yukarıda ifade edilmeye çalışılan hususlar çerçevesinde TBMM Web Sitesi'nin çok daha titiz ve düzgün bir şekilde hazırlanması gerektiğine katılıyor musunuz? Eğer katılıyorsanız söz konusu hata ve yanlışlıkları yapanlarla ilgili ne gibi yaptırımlar veya soruşturmalar yapılacaktır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon