Güler'den 1 Mayıs değerlendirmesi

İstanbul valisi Muammer Güler, "Tabii bizim günlerden beri bazı yasa dışı grupların, provoke etmek isteyenlerin, işçilerin bu kalabalıklarından da istifade etmek üzere olay çıkarabileceklerini söylemiştik. Nitekim bunların yıllardan beri olduğu gibi tekrar edildiğini yine üzüntüyle görüyoruz" diyerek yaşanan olayları değerlendirdi.

Yayınlanma: 01.05.2009 - 11:59
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Valiliği'nde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutladığını anımsatarak, günün anlam ve önemine uygun şekilde kutlanması için hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Vali Güler, Türk-iş ve Hak-iş'in makul sayıda gruplarla Taksim Meydanı'na çelenk bıraktığını, Kazancı Yokuşu'nda saygı duruşunda bulunarak mesajlarını verdiklerini kaydetti. Güler, şöyle konuştu:

“Tabii bizim günlerden beri bazı yasa dışı grupların, provoke etmek isteyenlerin, işçilerin bu kalabalıklarından da istifade etmek üzere olay çıkarabileceklerini söylemiştik. Nitekim bunların yıllardan beri olduğu gibi tekrar edildiğini yine üzüntüyle görüyoruz. Bazı yerlerde iş yerlerinin tahrip edildiği, araçlara saldırıldığı, polise taş, molotofkokteyli, çelik bilye atan sapanlar ve sopalarla saldırıldığını görüyoruz. Polisimiz, son derece duyarlı, sonuna kadar sabırla sükunetle bekliyor ama tabii ki kanuni gereğini de yapmak görevimiz.

Şu ana kadar 1 polisimizin başından, 1 vatandaşın da yüzünden aldığı küçük darbelerle yaralandığını öğrendik. 10 yaralı 15 gözaltı var. Değişik yerlerde taşkınlık yapanlar ve yasa dışı slogan atanlar polise mukavemet edenler ile ilgili tespitler de sürdürülüyor. Ben her şeye rağmen bu olayın geçtiğimiz yıllara oranla daha sükunetle geçtiğini söyleyebilirim.”


Vali Güler, işçi ve işçi sendikalarının yöneticilerini farklı, bunların arkasına gizlenip de olay çıkarmak isteyenleri farklı gördüklerini ifade etti.
 

1 Mayıs'ın hassasiyeti

“Kutlamalar sırasında terör eylemlerine yönelik bir istihbaratın olup olmadığının” sorulması üzerine Vali Güler, 1 Mayıs'ın hassasiyetine dikkat çekti.

Kötü emel sahiplerinin bu tür toplantıları her zaman provoke edebileceklerini belirten Güler, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen eylem hazırlığı planlarının, Türkiye'de şu anda çeşitli yerlerde oluşan bazı saldırıların bu tür toplantıları daha hassas hale getirdiğini, güvenlik önlemlerinin daha detaylı şekilde alınmasını gerekli kıldığını anlattı. Güler, bunun, kamu düzeni açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Güler, olaylar sırasında meydana gelen hasarın boyutu ile ilgili tespitler yapılacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler