Suudi Arabistan'da evlilik yaşına sınırlama

Suudi Arabistan, 18 yaşındaki bir kızın, 50'li yaşlarındaki bir adamla zorla evlendirilmesinin uluslararası toplumun eleştirilerine yol açması ve Kraliyeti utandırması üzerine 18 yaşından küçük kızların evlenmesini yasaklamayı düşünüyor.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan Adalet Bakanı Muhammed El Eyssa, Eşhark El Avsat gazetesine yaptığı açıklamada, çok küçük yaştaki kızların evlendirilmesi meselesinin çözümü yönündeki seçenekler arasında, 18 yaşından küçüklerin evlenmesinin yasaklanmasının yer aldığını söyledi.

Bakan El Eyssa, "18 yaşından küçük bir kız, özellikle evlendikten hemen sonra doğum yaparsa, çoğu zaman aile sorumluluğunu üstlenmeye uygun değil" ifadesini kullandı.
Şeriatın uygulandığı Suudi Arabistan'da bazı aileler, ekonomik nedenlerden ötürü küçük yaştaki kızlarını onlardan yaşça çok büyük erkeklerle evlendiriyor.

Ülkede babası tarafından gizlice 50'li yaşlarındaki bir adamla evlendirilen 8 yaşındaki kız önceki gün boşanmıştı. Bu evlilik, insan hakları örgütleri tarafından birçok kez eleştirilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler