Dışişleri Bakanlığı: İlkin görevinin başında

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in istifa ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, İlkin'in halen görevinin başında olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 09:32
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2009-2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmek için pek çok vaatte bulunduğu, bunların tutulmadığı ve zorda kalan İlkin'in istifa ettiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İlkin'in, gerek seçim kampanyası sırasında, gerek BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçildikten sonra Dışişleri Bakanlığının sağladığı destekle ilgili olarak herhangi bir şikayette bulunmadığı ifade edilen açıklamada, "Görev süresi geçiş dönemini kapsayacak şekilde uzatılmış olan Büyükelçi İlkin halen görevinin başındadır" denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda izlediği aktif dış politika çerçevesinde uluslararası alanda artan siyasi ve ekonomik rolüyle uyumlu olarak dünyanın her köşesinde yaşanan afet ve krizlerin çözümüne katkıda bulunmaya gayret ettiği ve kalkınmış ülkelerin yardım düzeylerini yakalayacak şekilde ihtiyaç sahiplerine doğrudan insani ve kalkınma yardımı ulaştırdığı kaydedildi.

Türkiye'nin artan bu yardımları sonucunda, uluslararası alanda "Yükselen donör ülke" olarak tanımlandığı ifade edilerek, bu duyarlılığın BM Güvenlik Konseyi üyeliğinden bağımsız olarak devam ettirildiği belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler