Ereğli'de toprak kaldırma çalışması başladı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen heyelanda, binaların üzerine kayan toprağın kaldırılması çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 09:48
Abone Ol google-news

Zonguldak'ın Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, 17 Şubat 2009'da yaşanan heyelanın ardından gerekli incelemelerin başlatıldığını söyledi. İhaleyi alan firma tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, üst kısımdaki kaya parçaları ve toprağın zemin seviyesine indirileceğini belirten Güngör, şöyle dedi:

''Akabinde de alttan yukarıya doğru yol yapılarak toprak kademeli olarak taşınacak. 21 koduna kadar sürecek çalışmalarda gerekli meyiller verilerek 4 sahan oluşturulacak. Daha sonra heyelan sırasında hasar gören İslamoğlu Apartmanı'nın içindeki hafriyat temizlenecek. Heyelan bölgesinde fore kazık yada duvar örülüp örülmeyeceğine, zemin etüt raporuna göre karar verilecek. Hava koşullarının müsait olması durumunda çalışmaların bir ayda tamamlanması planlanıyor. Bölge tamamen güvenli konuma geldiğinde boşaltılan 3 apartmana vatandaşlarımız yeniden yerleşebilecek.''

Gülüç beldesinde 17 Şubat 2009'da, 7 katlı binanın arka bölümündeki yamaçtan kayan toprak ve kaya parçaları 6 dairede hasara yol açmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler