Paksüt, suç duyurusunda bulunacak

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, "Savcılar görev ve yetkilerini bilerek aştı. Korsan soruşturmayla aylarca dinlenildim. Suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, CNN TÜRK Televizyonu'nda canlı yayına katılarak soruları yanıtladı. Paksüt, "Benimle ilgili yetki Anayasa Mahkemesi'nin. Bu iş şaibeli kalmamalı. Ben bunu kendi mahkememden ve üyelerinden rica ediyorum, kendilerini göreve çağırıyorum. Eğer Sayın Başkanımız bunu işleme koymadıysa da çok vahim bir durumdur. O koltuktan derhal kalkması gerekmektedir" diye konuştu.

Osman Paksüt, "Ferda hanım AKP'nin kapatma davasıyla çok mu ilgiliydi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ferda Paksüt'ün ben burada ne savunucusuyum, ne de avukatıyım, ne de iddia edilen Ergenekon terör örgütünün ne lehindeyim ne aleyhindeyim. Bu programa çıkarken yargıya müdahale gibi bir niyetim yok. Ferda hanım mahkemeye çıktığında gerekeni anlatır ve bağımsız mahkeme kararını verir."

Osman Paksüt, sekreterinin neden değiştirildiği sorusu üzerine de, "Evet sekreterim bana sorulmadan değiştirildi. Burada yargısız infaz yapılan kişi, onuru zedelenen bir terör örgütünün propagandacısı olarak gösterilen, bu şekilde karalamalara, yargısız infazlarla mağdur olan kişi olarak buraya çıktım" dedi.

"Bana bunu neden yaptıklarını bende anlayamadım" diyen Paksüt, "Ben seçildiğim gün iğrenç bir paçavrada "cellat Ali'nin torunu Sezer tarafından Anayasa Mahkemesi'ne üye seçildi" diye başlık atıldı. Burada cellat denilen Atatürk döneminde bakanlık yapmış kişidir. Burada örtülü bir kin var" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler