''Bakanlığın ifadeleri doğru değil''

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca hazırlanan 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı Taslağı' ile sorumlu yönetici istihdamının kaldırılmadığını açıkladığını belirterek, ''Bakanlığın ifadeleri doğru değildir. Yeni hazırlanan taslağın hiçbir yerinde Sorumlu Yöneticilikten söz edilmemektedir'' dedi.

Yayınlanma: 02.05.2009 - 16:28
Abone Ol google-news

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ''gıda güvenilirliğine aykırı, tüketici hak ve yararını görmezden gelen ve mühendislik mesleklerine karşı hasmane olarak nitelenebilecek tutum ve uygulamaları'' nedeniyle 26 Nisan 2009'da Ankara'da basın açıklaması yaptıklarını anımsattı.

Basın açıklamasından sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın web sayfasında ''zorunlu açıklama'' başlıklı bir metin yayımlandığını, bu metinde yanlış ifadelerin bulunduğunu savunan Günaydın, ''Bakanlık, Oda'larımızın açıklamasını düzeltme iddiası ile yaptığı açıklamada, gerçekle bağdaşmayan savlar ileri sürmektedir'' dedi. Bakanlığın, hazırladığı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı Taslağı' ile sorumlu yönetici istihdamının kaldırılmadığını açıkladığını belirten Günaydın, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi: ''Bakanlığın ifadeleri doğru değildir. Yeni hazırlanan taslağın hiçbir yerinde Sorumlu Yöneticilikten söz edilmemektedir. Yasada bulunmayan bir konu uygulanamayacağına göre, sorumlu yöneticilik tümüyle kaldırılmaktadır. Bakanlık, haksız ve hukuksuz bayilik sınavı ve Reçeteli Tarım İlacı Satışı konusunda da kamuoyunu yanıltmaya çalışmakta ve bu uygulamaları Ziraat Mühendisleri Odası'nın görüşlerine yüzde 70 oranında uyarak yaptığı yolunda, gerçeğe tamamen aykırı iddialar ileri sürmektedir.'' Ziraat Mühendisleri Odası olarak, ilkeli ve yapıcı olmak kaydıyla, mesleki sorunların çözümü konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliğine ve beraber çalışmaya her zaman açık olduklarını belirten Günaydın, ziraat mühendisliği mesleğine saygısız tutumların sürmesi halinde hukuk düzeni içinde tüm demokratik haklarını kullanacaklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler