Yağışlar devam ediyor

Havalar bir türlü ısınamıyor, bahar yağışları devam ediyor. Türkiye'nin güney kesimlerinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren iç bölgelerde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 04.05.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Türkiye'nin güney kesimlerinde başlayacak olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren iç ve güney bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Ege ve Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın kuzey ilçeleri), İç Anadolu'nun doğusu (Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sıvas) ile Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, kuvvetli yağışlara karşı yurttaşları tedbirli olmaları konusunda da uyarıyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli olarak esecek.


Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; yarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin güneyi, öğleden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta, Burdur) ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde (Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana'nın kuzey ilçeleri ) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Az Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğusu (Kayseri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sıvas), Eskişehir ve Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren iç kesimleri ile Sinop çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Öğle saatlerinden itibaren Malatya, Erzincan, Elazığ, Tunceli'de kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler