İşte Gül'ün atadığı rektör

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gazi Üniversitesi’ne rektör atadığı Rıza Ayhan, ilk yönetim kurulu toplantısında dekanlara gözdağı verdi. “Biz devlet yönetiyoruz” diyen Ayhan, sözlerini “Bunu anlamayan dekanlara bunu anlatmasını biliriz. Bir sarı zarf gönderir, soruşturma açar, o dekanın burnunu sürteriz. Hani bir söz vardır: Nush ile uslanmayanın hakkı kötektir” diye sürdürdü.

Yayınlanma: 18.08.2008 - 07:04
Abone Ol google-news

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhanın, göreve geldikten sonra katıldığı ilk üniversite yönetim kurulu toplantısında dekanlara Anlamayan dekana anlatmasını biliriz. Bir sarı zarf gönderir, soruşturma açar, o dekanın burnunu sürteriz. Hani bir söz vardır: Nush ile uslanmayanın hakkı kötektirdiyerek gözdağı verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Rıza Ayhan, 13 Ağustosta gerçekleştirilen üniversite yönetim kurulu toplantısında dekan ve dekan temcilsilerine hitaben bir konuşma yaptı.

Üniversitenin sorunlarına ilişkin kararların alındığı yönetim kurulu toplantısında dekanlara sert ifadelerle gözdağı veren Ayhanın şunları söylediği belirtildi: Biz devlet yönetiyoruz, dernek yönetmiyoruz. Kedi Sevenler Derneğine sadece kedi sevenler girer, kediden nefret edenler giremez. Bunu anlamayan dekanlara bunu anlatmasını biliriz. Bir sarı zarf gönderir, soruşturma açar, o dekanın burnunu sürteriz. Hani bir söz vardır: Nush ile uslanmayanın hakkı kötektir.”

Dekanlar, Ayhan’ın tavrına şaşırdı

Prof. Dr. Rıza Ayhanın başkanlık ettiği ilk yönetim kurulu toplantısında tehdit içeren bir konuşma yapması, dekanlar arasında şaşkınlık yarattı. İstifa etmesi için baskı gören Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Anar, Ayhanın toplantıya katılan bütün dekan ve dekan temsilcilerini tehdit ettiğini söyledi. Ortada hiçbir şey yokken Ayhanın neden bu konuşmayı yaptığına anlam veremediğini belirten Anar, Rektör Beyin bana karşı olan tavrı belli. İstifamı istedi. Ben reddettimdiye konuştu. Yükseköğretim Yasası mevzuatları içerisinde görevini yaptığını belirten Anar, şunları söyledi: Kimsenin kimseyi tehdit etmesine gerek yok. Kendisi üniversitenin en yetkili kişisidir. Tabii ki kusurumuz olursa soruşturma da açılır, ceza da verilir. Ama ortada henüz bir şey yokken, rektörün bu tavrı tamamen tehditten başka bir şey değil.

‘Ayrım yapmayacağım’ demişti

Ayhan, dekanlara gözdağı verdiği toplatıdan bir gün sonra düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında ise gazetecilere üniversite yönetimiyle birlik ve dayanışma içerisinde çalışacağını, hiçbir ayrım yapmayacağını açıklamıştı. Ayhan, Bana oy verdi, vermedi ayrımı yapmadan herkesle birlik içinde olacağını söylemişti. Üniversitelerin, kavgayla hayatlarını sürdüremeyeceklerini belirten Ayhan, Artık ben yok, biz varız. Ağaç dallarıyla gürler. Biz de dallarımız olan öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve diğer çalışanlarımızla gürleyeceğizdemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler