Gürcistan'da muhalefet yolları kapatacak

Gürcistan'da, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifa etmesi için haftalardır gösteri düzenleyen muhalefet liderleri, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda başkenti diğer bölgelere bağlayan karayollarını trafiğe kapatacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 04.05.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

Gürcistan'da Milli Forum Partisi yetkilisi Gubaz Sanikidze, bugün devlet televizyonu önündeki gösteri sırasında yaptığı açıklamada, 8 Mayıs'tan itibaren ülkenin doğu ve batı bölgeleri arasında ulaşımın sağlandığı karayollarını trafiğe kapatacaklarını ve Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye istifa etmesi için 72 saatlik süre tanıyacaklarını kaydetti.

Muhalefet partilerinin, yarın da başkent Tiflis'e ulaşımın sağlandığı bazı karayollarını bir saat süreyle trafiğe kapatmayı planladıkları belirtildi. Sanikidze, Tiflis'in doğusu ve batısındaki girişler ile Rustavi kentine bağlanan karayolunu yarın 16.00 ile 17.00 saatleri arasında kapatacaklarını bildirdi.

Bu arada yüzlerce muhalefet destekçisi, bu sabah devlet televizyonunun merkez binası çevresinde bir kez daha toplandı. Devlet televizyonunun giriş kapılarında yan yana dizilen eylemciler, çalışanların içeri girmeden önce geçmek zorunda kaldıkları ve "utanç koridoru" olarak adlandırdıkları bir koridor oluşturdu.

Demokratik Hareket-Bir Gürcistan Partisi lideri Nino Burcanadze, eylem sırasında yaptığı konuşmada, devlet televizyonunun yayınlarının son derece taraflı olduğunu ve halka ülkedeki gelişmeler hakkında yeterince bilgi verilmediğini söyledi. Muhalefet liderleri, kalabalığın içinden geçmek zorunda kalan televizyon çalışanlarını durdurarak "topluma hizmet etmeleri gerektiği" yolunda konuşmalar yapıyor.

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvli'nin istifası talebiyle 9 Nisanda protesto gösterilerine başlayan muhalefet, her gün parlamento önünde ve Tiflis'in farklı bölgelerinde toplanarak gösteri düzenliyor. Kentin önemli merkezlerine yerleştirilen yüzlerce "hücre" içinde 24 saat nöbet tutan muhalefet, kent içindeki bazı caddeleri trafiğe kapalı tutmaya devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler