DTP'lilerin 'açlık grevi' sona erdi

DTP'lilerin Diyarbakır'da başlattığı ''açlık grevi'' sona erdi. Grev sonrası yapılan basın açıklamasında DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, devletin ve hükümetin demokratik eylemlerden bir sonuç çıkarması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.05.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 14 Nisan'da ''terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma'' kapsamında 12 ilde yapılan ve aralarında bazı DTP'li yöneticilerin de gözaltına alındığı operasyonu protesto etmek amacıyla DTP'li grubun Koşuyolu Parkı'nda dün başlattığı ''açlık grevi'' yapılan basın açıklamasıyla bitirildi.

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada, devletin ve hükümetin bu demokratik eylemlerden bir sonuç çıkarması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye'yi zor günlerin beklediğini savundu.

Demirtaş, başlattıkları açlık grevini sonlandırdıklarını ifade etti. Selahattin Demirtaş, ''DTP bu halkın binbir güçlükle, emekle, bedelle yarattığı siyasi iradedir. Elbette bu halk kendi emeğine, kendi yarattığı değerlere, sonuna kadar sahip çıkacaktır. Hükümetten beklentimiz bu mesajı doğru okumasıdır'' dedi. Grup daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler