Türkiye'ye iş için geldim

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bir Türk şirketinin tekstil fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Nisan ayında Türkiye'ye "tatil yapmak için değil, iş için gittiğini" söyledi.

Yayınlanma: 04.05.2009 - 14:42
Abone Ol google-news

Acara Özerk Cumhuriyeti'ndeki Bobokvati köyünde, Milteks Tekstil şirketinin fabrika açılışını yapan Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Türkiye'ye neden gittiğini çok sayıda insanın merak ettiğini belirterek, Türkiye'ye, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze ile birlikte, "modern bir serayı ve yakın zamanda ülkeye getirmeyi planladıkları yeni teknolojileri görmek üzere gittiklerini" kaydetti.

Açılış töreninde yaptığı konuşma Rustavi2 televizyonunda canlı yayınlanan Saakaşvili, Türkiye'de potansiyel yatırımcılarla da bir araya geldiğini belirtti.

Ülkedeki ekonomik kriz, birlik ve istikrar konularına odaklanan uzun konuşması sırasında, havanın sıcak olduğunu söyleyerek ceketini çıkaran Saakaşvili, Türk firmasının yeni fabrikasında üretilen spor ceketlerden birini giyerek konuşmasına devam etti.

Saakaşvili, "yolsuzluğun olmadığı ortamı korumak ve yetkililerin hiçbir koşulda rüşvet ve yolsuzluğa dönmemesini sağlamak zorunda olduklarını" belirtti. Birleşmiş bir ülke için güçlü bir ekonomiye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Saakaşvili, "Bugün, en büyük düşmanımız işsizlik ve yoksulluktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Sofya'da düzenlenen enerji zirvesinin ardından, 25 Nisan'da Muğla'nın Bodrum ilçesine gitmiş, görüntüleri çok sayıda medya kanalında yayımlanmıştı. Muhalefetin istifa etmesi talebiyle gösteriler düzenlediği sırada, Saakaşvili'nin Türkiye'ye gitmesi, Gürcistan'da tepki toplamıştı. Türkiye'de 4 gün kalacağı söylenen Saakaşvili, ikinci gün Tiflis'e dönmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler