'Rusya bedel ödeyecek'

ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya'nın Gürcistan'daki eylemlerinin bedeli olması gerektiğini söyledi. Amerikan ABC ve CNN televizyonlarına demeç veren Gates, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeliğinin engellenmesi, G-8'den çıkarılması ve geniş kapsamlı mali yaptırımlar uygulanması gibi seçenekleri 'olasılıklar' arasında saydı.

Yayınlanma: 18.08.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

Rusya’nın Sovyet dönemine ait davranışlar sergilediğini söyleyen ABD Savunma Bakanı Robert Gates, iki ülke arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmasının gidişatının da gözden geçirileceğini dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı  Condoleezza
Rice
ise Fox’a yaptığı açıklamada, Rusya şu an ateşkes yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Umarım Medvedev sözünü tutar dedi. 

Amerikan ABC ve CNN televizyonlarına demeç veren Gates, Gürcistandaki eylemlerine karşılık Rusyanın Dünya Ticaret Örgütüne üyeliğinin engellenmesi, gelişmiş ülkeler organizasyonu G-8den çıkarılması ve Rusyaya geniş kapsamlı mali yaptırımlar getirilmesi gibi seçenekleri olasılıklar arasında saydı. Gates ayrıca Rusya ve ABD arasında imzalanan stratejik çerçeve anlaşmasının gidişatının da gözden geçirileceğini dile getirdi.

Ben Rusyanın egemen bir devlete karşı eylemlerinin sonuçları olması gerektiğine inanıyorumdiye konuşan Gates, Rusya’ya olası yaptırımlar konusunda henüz ayrıntılara girmek istemediğini belirterek bu konuda Batı‘nın elinde bir mönü olduğunu ifade etti. Rusyanın Gürcistan’a karşı eylemlerinin sonuçlarının önemini henüz kavramadığını ifade eden ABD Savunma Bakanı Gates, Müttefiklerimizle birlikte çalışacağız ve Rusya’nın bundan sonraki tutumu bu sonuçlar üzerinde etkili olacakdedi.

Batı‘nın Rusya’ya iki hafta öncesine kıyasla daha farklı bir aynadan baktığını söyleyen Gates, Rusya’ya yönelik tek taraflı harekete geçmek istemedikleri ancak Batı‘nın 21. yüzyılda Sovyet dönemine ait davranışların yeri olmadığına yönelik ortak ve güçlü bir mesaj vermesi gerektiğinikaydetti.

‘Sözlerini tutmalılar’

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise Rusya’nın Gürcistan ile yaptığı ateşkes anlaşmasına uymadığını söyledi. Rice, Fox televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Umarım bu kez Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev sözünü tutar diye konuştu. Rice, Gürcistan’a güçlerini göndermesinden sonra Rusya’nın itibarının yerle bir olduğunu ifade ederek Rusya eylemlerinin bedelini ödemek zorunda dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler