Güneş yüzünü gösteriyor

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların kuvvetli olması beklenirken, yurdun güney ve iç bölgelerinde hava sıcaklığı artacak.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sıvas), Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum'un batı ilçeleri) ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin güney ve iç bölgelerinde 3 ile 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.


Kuvvetli yağış, toz taşınımı, çığ tehlikesi ve kar erimeleri uyarısı

Meteoroloji, yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sıvas), Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile Erzurum'un batı ilçeleri) ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Uzmanlar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olması uyarısında bulundu.

Yetkililer, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.


Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve iç kesimleri (İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa, Afyon, Uşak, Kütahya) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla, Denizli ve Afyon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Orta ve Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şertlara (görüş kısıtlaması, kirlilik v.b.) karşı tedbirli olunması istendi.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sıvas) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu, öğleden sonra Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Malatya ile öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile Erzurum'un batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması bildirildi.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olunması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler