Çubukçu görevini Kavaf'a devretti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın revizyon değişikliği nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Nimet Çubukçu, devlet bakanlığı görevini de Selma Aliye Kavaf'a devretti.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 09:01
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Nimet Çubukçu, devlet bakanlığı görevini Selma Aliye Kavaf'a devretti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen devir teslim töreninde Çubukçu, sözlerine Mardin'deki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Çubukçu, devlet bakanlığı görevini 4 yıldır sürdürdüğünü ve ''kutsal'' addettiğini belirterek, mesai mefhumu gözetmeden çalışan bürokratlarına ve bakanlık personeline teşekkür etti.

Görevi sırasında yapılanları anlatmayacağını, bakanlığı sırasında kendisine hep destek olan yaşlılara ve çocuklara sesleneceğini ifade eden Çubukçu, ''Onların hiçbir zaman 'sayın bakan'ları olmadım. Bazen kızları, bazen ablaları, bazen yeğenleri oldum. Nagihan'a, İbrahim Dede'ye, Mustafa Amca'ya çok çok teşekkür ediyorum, beni bağırlarına bastıkları için... Bakanlık dönemimde, hayatımın hiçbir döneminde yaşamadığım kadar güzel tecrübeler yaşattıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte içtiğim çayın, yediğim yemeğin lezzeti hayatım boyunca kalacaktır. Bunlar benim için büyük kazanım oldu. Çocuklarımla büyüklerimle sevgimiz saygımız daima baki kalacaktır'' diye konuştu.

Bakan Kavaf da Mardin'deki silahlı saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ederek sözlerine başladı. 22 Temmuz seçimlerinden önce 5 yıl süreyle AKP Kadın Kolları Başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Kavaf, bu sürede Bakan Çubukçu ile ortak mesaileri olduğunu söyledi.

Bakanlık bünyesindeki simalara aşina olduğunu dile getiren Kavaf, ''Hükümetimizin aile ve engelliler konusundaki politikaları, aynı zamanda toplumumuzdaki bir takım değerleri yeniden inşa ederek sosyal restorasyon anlamında hükümetimizin başlatmış olduğu çalışmaları sayın başbakanımızın işaret ettiği şekilde, sayın bakanımızın bıraktığı yerden devam ettireceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından Çubukçu, başarı dilekleriyle görevi Kavaf'a devretti. SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış da Bakan Çubukçu'ya hizmetlerinden ötürü bir plaket sundu.


Mardin'deki saldırı

Bir gazetecinin Mardin'deki silahlı saldırıda çok sayıda kadın ve çoğun hayatını kaybettiğini belirterek, ''Mardin'e gitmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sorması üzerine Kavaf, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in sabah saatlerine şehre gitmek üzere yola çıktıklarını hatırlattı. Kavaf, bakanlarla yapılacak istişare sonucu gerekli olursa gidebileceğini söyledi.

''İlk veriler olayın bir kan davası sonucu yaşandığını gösteriyor. Bu yüzyılda halen kan davasından 44 kişinin hayatını kaybetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu da Kavaf, ''Tabii ki insanların kendi aralarındaki problemleri hukuki yoldan halletmeleri doğru olandır. Çünkü bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Ancak toplumsal değişim ve dönüşüm süreç içerisinde gerçekleşen bir şey. Kan davasına, çok az olmakla birlikte rastlanır olması üzücü, ama hiç olmaması noktasında bu değişim sürecini hızlandıracak çalışmalar devam ediyor, edecek'' diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler