Obama'dan sıkı denetim

ABD Başkanı Barack Obama, vergi konusunda sıkı denetimlere başvuracak. Yurtdışı vergi açıklarına sıkı denetim getirileceğini açıklayan Obama, bu sayede gelecek 10 yılda 210 milyar dolar tasarruf sağlamayı planlıyor.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 09:30
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, ABD şirketlerinin yurt dışı vergi açıklarına sıkı denetim getiriyor. Obama, yaptığı açıklamada, istihdamı deniz aşırı ülkelere kaydıran şirketlere yarayan ve zenginlere de offshore hesaplarını kullanarak vergiden kaçınmalarını sağlayan vergi uygulamalarını gözden geçireceklerini söyledi.

Beyaz Saray, planın, gelecek 10 yılda 210 milyar dolar tasarruf sağlayacağını hesaplıyor.
Obama yönetimi, şirketlerin, yurt dışında elde ettikleri karları, bu ülkelerdeki yabancı yan kuruluşlara devretmeleri durumunda, vergi ödemekten kurtaran koşullara izin veren vergi hukuku düzenlemeleri sıkılaştıracak.

Barack Obama, ''Bu öyle bir düzenleme ki, Buffalo New York'da bir iş yaratmaktansa, Bangalore Hindistan'da yarattığınız bir iş için daha düşük vergi ödeyeceğinizi söylüyor'' dedi.

Başkan Obama, vergi kaçakları yaratan yasal boşlukların kapatılacağını ve şirketlerin ve bireylerin vergi ödemekten kaçınmalarını önlemek için uygulamaların güçlendirileceğini söyledi.

Demokratlar, 1961'de John F. Kennedy de benzer bir teklif getirdiğinden bu yana söz konusu sorunla boğuşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler