Gökçek'in Vural'a açtığı dava görülmeye başlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ''kişilik haklarını ihlal ettiği'' iddiasıyla MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 10:11
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Gökçek'in avukatı Fatih Atalay ile Vural'ın avukatı Merve Vural katıldı.

Avukat Merve Vural, duruşmada, dava dilekçesine karşı cevaplarını içeren dilekçeyi mahkemeye sundu. Cevap dilekçesinde, Oktay Vural'ın, 23 Mart 2009 tarihinde TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''İsrailli David Kimche ile Gökçek'in birlikte çekilen fotoğraflarını'' gösterdiği ve "Gökçek'in Kimche ile olan ilişkisini belirtmesini istediği'' vurgulandı.

Vural'ın, basın toplantısında, yerel seçimler öncesinde halkın bilinçlenmesi adına, ''2-3 milyar dolarlık serveti olan belediye başkanı kim?'' diye sorduğu ve Gökçek'ten ''Umre'ye kiminle gittiğini açıklamasını istediği'' de ifade edilen dilekçede, Vural'ın sözlerinde hakaret ve iftira bulunmadığı öne sürüldü.

Duruşma, Gökçek'in avukatı Atalay'a, cevap dilekçesine karşı beyanda bulunmaları için süre verilerek, ertelendi.

Dava dilekçesinde, Vural'ın, ''basın toplantısında 'çamur at, izi kalır mantığıyla' Gökçek aleyhine iftiralarda bulunduğu'' savunularak, ''siyasi bir yarışın, hukuk ihlaline dönüştürülmesinin kabul edilemeyeceğine'' yer verilmişti.

Dilekçede, ''Ortaya birtakım iddialar atıp, bunların yanıtlanmasını istemek, hukuka uygun değildir. Zira, davalı, iddiasını ispat ile mükelleftir'' denilmişti.

Gökçek, dava ile Vural'dan 10 bin TL manevi tazminat talep ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler