Gül: Bu vahşet hiçbir şekilde izah edilemez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin'deki silahlı saldırıyla ilgili olarak, ''Böyle bir ilkellik, vicdanlarda derin yaralar açan bu vahşet, hiçbir şekilde izah edilemez. Yaşadığımız çağda, töre, kan davası ve husumet gibi kavramların insan hayatının önüne geçiyor olması, toplum olarak herkesin ciddi şekilde düşünmesi ve sorgulaması gereken bir konudur'' dedi.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 10:30
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamada, Mardin'de yaşanan silahlı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 44 yurttaşın acımasızca katledilmesinin herkesi derinden sarstığını bildirerek, şunları kaydetti:
''Milletçe acımız büyüktür. Böyle bir ilkellik, vicdanlarda derin yaralar açan bu vahşet, hiçbir şekilde izah edilemez. Yaşadığımız çağda, töre, kan davası ve husumet gibi kavramların insan hayatının önüne geçiyor olması, toplum olarak herkesin ciddi şekilde düşünmesi ve sorgulaması gereken bir konudur.

Bir daha böyle acıların yaşanmaması için, gerek bireysel gerek kurumsal olarak her düzeyde gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bu menfur saldırıda yakınlarını kaybeden ailelerimizin acılarını yürekten paylaşıyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum. Saldırganların ve tüm sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler