Sezer: Tan'ın iddiaları senaryo

Eski DSP lideri Zeki Sezer, Ahmet Tan'ın "Sezer bağırıyor, Ecevit titriyordu. 36 saat sonra Danıştay üyesi Özbilgin'in cenazesine katılan Ecevit komaya girdi" şeklindeki açıklamalarını yalanladı. Sezer, "Bu iddialar çirkin" dedi.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tanın Bülent Ecevitin komaya girmeden önceki son günlerine ilişkin yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Tanın Sezer bağırıyor, Ecevit titriyordu. 36 saat sonra Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilginin cenazesine katılan Ecevit komaya girdi şeklindeki açıklamalarını yalanlayan Sezer, Bu iddialar çirkin, Tanın tüm söyledikleri yalan dedi. Sezer, Ecevitlerle arasının açılmasına Ahmet Tanın neden olduğunu öne sürdü.

DSPden Kemal Kılıçdaroğluna destek verdiği gerekçesiyle ihraç edilen Tan, Milliyet gazetesine yaptığı açıklamada, Ecevitten sonra partinin başına Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin geleceği iddiaları üzerine, Zeki Sezerin randevu alarak görüştüğü Ece-vitlerle sert bir dille tartıştığını söyledi. Tan, Sezerin Rahşan Ecevite Artık çalışmıyorum, imkân kalmadı diye bağırırken Ecevit titriyordu. Bir şeyler söylemek istiyor, söyleyemiyordu. 36 saat sonra da Danıştay üyesinin cenazesine katıldıktan sonra komaya girdi iddiasında bulundu.

Tanın iddialarına Sezerden sert tepki geldi. Cumhuriyetin sorularını yanıtlayan Sezer, Tan’ın söylediklerini “senaryo” olarak değerlendirerek Tümü yanlış söylediklerinin, yalan. Bir görüşme oldu ama kesinlikle Ecevitle aramızda bir sıkıntı olmadı diye konuştu.

 

‘Beni adaylığa itiyorlar’

Genel başkanlıktan ayrılmasını isteyenlerin kayıtsız-şartsız CHPye teslim olmadan yana olduğunu öne süren Sezer, Görüyorum ki CHPye yamanmaya çalışanlar en büyük engel olarak beni görüyorlar. Aday olmamak üzere istifa ettim ama böyle yaparak beni adaylığa itiyorlar dedi. Sezer, Ecevitlerle aralarındaki soğukluğun Tandan kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu: Rahşan Hanım, Tanın milletvekilliğine çok net karşı çıktı, ben de ona rağmen onun önünü açmıştım.. Bu konuda bana çok kırıldığını, üzüldüğünü biliyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler