Türk Büro-Sen'den eylem

Türk Büro-Sen üyeleri, sorunlarını dile getirmek amacıyla Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı. ''Eşit işe eşit ücret'', ''Çalışma şevkimiz kalmadı'', ''Gitti Unakıtan geldi Şimşek, bu işi kim düzeltecek'' yazılı pankart açan sendika üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:10
Abone Ol google-news

Türk Büro-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Metin Durak, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında yapılan son Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında her iki kurum bürokratlarının ''kabul edilemez'' yaklaşımlar sergilediğini ileri sürerek, bu nedenle meydanlara indiklerini belirtti.

Durak, bu toplantılarda, kurum içerisindeki ücret adaletsizliğinin giderilmesini, 2006 ve 2007 yılında yapılan gelir uzmanlığı sınavından 70 ve üstü puan alanların atamasının yapılamasını, gelir uzmanlığı sınavına 5 yılda 3 defa girme sınırının kaldırılmasını, ek ödeme oranlarının yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini söyledi.

Metin Durak, Türk Büro-Sen'in sorunların çözümünde öncelikle diyalog ve uzlaşı yöntemini tercih ettiğini vurgulayarak, sorunların bu yöntemlerle çözümlenememesi halinde her türlü eylem ve etkinliği yapmaktan geri durmayacaklarını kaydetti.

Yaptıkları basın açıklamasının bir uyarı niteliğinde olduğunu söyleyen Durak, bu uyarının dikkate alınmaması durumunda, 25 Mayısta bütün illerden Ankara'ya gelecek Maliye çalışanlarıyla Bakanlık önünde eylem yapacaklarını, bundan sonuç alınamazsa da hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanmak da dahil her türlü eylemi gerçekleştireceklerini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler