Türkiye'deki domuz gribi iddiaları

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde bir hastanın domuz gribi şüphesiyle ilgili ölümüne Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın açıklık getirdi. Prof. Yalçın, ''Ölümü şüpheli bulunan hastanın domuz gribi (H1N1) olduğunu düşünmüyoruz. Otopsi sonuçlarında da böyle bir hastalığa rastlanmadı'' dedi. Ancak cenazenin teslimi sırasında görevlilerin maske takmaları dikkat çekti.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:35
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, hastanede M.A. adlı kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiği iddialarını değerlendirdi:

''Hastanemize dün ölü olarak kabul edilen kişinin üzerinde duruldu, ama kesinlikle hiçbir veri yok. Mevsimsel grip veya soğuk algınlığı olabileceğini düşünüyoruz. Otopsi de yapıldı, ama ilk bulgularda domuz gribine ait bir veri yok. Bir yurtdışı teması yok, yakınlarının yurtdışından etki getirme gibi bir riski yok. Hiçbir risk faktörü taşımayan bir birey. Örnekleri Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderdik. Birkaç güne kadar virüsle ilgili bilgi gelecektir. Bu hastanın domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Otopsi sonuçlarında da böyle bir hastalığa rastlanmadı.''

Prof. Dr. Yalçın, bir gazetecinin bu iddiaların neden ortaya atılmış olabileceğini değerlendirmesini istemesi üzerine de ölen kişinin yakınlarının hastaneye ilk gelişlerinde M.A'nın bir süredir hasta olduğunu söylemesinin olayı başlatmış olabileceğini kaydetti.

Bu konuda topluma yanlış bir mesaj verildiğini düşündüğünü belirten Prof. Dr. Yalçın, ''Bu işle ilgili o anda hastanede olan yetkili kişilerimizin, çalışanlarımızın olumsuz rolü olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Öte yandan, Antalya'da domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen M.A'nın cenazesi defnedildi. Cenazenin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Adli Tıp Kurumu morgundan teslimi sırasında görevlilerin maske taktıkları görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler