'Gürcistan'ın toprak bütünlüğü önemli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gittiği Trakya gezisinde Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli ''Gürcistan'ın toprak bütünlüğü içerisinde herhangi bir şekilde işgal altında kalmasına rıza gösterilmemesi gerekiyor'' dedi.

Yayınlanma: 18.08.2008 - 07:36
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trakya gezisinde Kırklareli, Edirne ve İpsala'daki toplantılarının ardından Keşan ilçesinde partililerle buluştu.
Bahçeli, partisinin ilçe teşkilatını ziyaretinde, Türkiye'nin Kafkaslar'da istikrar sağlanması arzusunda olduğunu belirtti.
Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, şunları söyledi:
''Gürcistan'ın toprak bütünlüğü içerisinde herhangi bir şekilde işgal altında kalmasına rıza gösterilmemesi gerekiyor. Türkiye, dünyada artık barışın istikrarın ve ülkeler arasında karşılıklı sevginin, saygının devamını istiyor. Bu politikanın yanlış bir tarafı yok.''

Yeni bir tarım politikasına ihtiyaç var

Türkiye'de yeni bir tarım politikasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Bahçeli, üreticilerin tarımdaki girdi fiyatlarının artışından şikayetçi olduğunu bildirdi.
Trakya gezisi sırasında üreticilerin sorunlarını dinleme fırsatı bulduğunu anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:
''Her alanda faaliyet gösteren insanlarımız genel bir tablo olarak çok mutlu bir tablo çizemiyorlar. Özellikle tarım kesiminde büyük şikayetler var. Tarım girdilerindeki aşırı yükselmeler karşısında ürünün para etmediği noktasında şikayetler toplanmakta. Yeni bir tarım politikasına ihtiyaç olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu talepleri TBMM nezdinde ve hükümetle temaslar kurmak suretiyle anlatmaya çalışacağız.''

MHP'nin 40 yıldan bu yana ilk kez 2007 genel seçimlerinde Edirne ve Tekirdağ'dan milletvekili çıkardığını hatırlatan Bahçeli, yaklaşan yerel seçimlerde kazanılacak belediye başkanlıkları ile başarıların devam etmesi gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler