Cindoruk'un DP adaylığını açıklaması bekleniyor

Eski Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un, yarın düzenleyeceği basın toplantısı ile Demokrat Parti'nin (DP) olağanüstü kongresinde genel başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 12:33
Abone Ol google-news

29 Mart yerel seçimlerinde alınan oy oranının ardından Genel Başkan Süleyman Soylu'nun genel başkanlığı bırakacağını açıklaması Demokrat Parti'de bir kez daha olağanüstü kongre kararının alınmasına yol açtı. DP'de olağanüstü kongre ise 16 Mayıs'ta yapılacak. Kongre öncesinde sürpriz karar ise Hüsamettin Cindoruk'tan geldi. Daha önce katıldığı bir televizyon programında genel başkan adaylığı için sinyal veren Cindoruk'un yarın saat 11.00'de parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla adaylığını açıklayacağı kaydedildi.


Hedefte merkez sağı toparlamak ve mecliste grup kurmak var

Kulislerde Cindoruk'un DP Genel Başkanlığı'na aday olmasında "merkez sağı toparlamak" ve önümüzdeki süreçte "Meclis'te grup kurmak" hedefinin etkili olduğu dile getiriliyor. Bir süredir aktif politikadan uzak olan Cindoruk'un genel başkan seçilmesi halinde Anavatan Partisi'yle birleşme görüşmelerinin yeniden başlayacağı, Meclis grubu oluşturulması için çalışmaların yürütüleceği kaydediliyor. Kulislerde ayrıca Cindoruk'a Demirel, Çiller ve Mesut Yılmaz, çok sayıda eski DYP ve ANAP kökenli milletvekilinin de destek verdiğini belirtiliyor.

 

Ceylan'dan eleştiri

Öte yandan DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, yaptığı açıklamalarda, DP'nin yerel seçimlerde Türkiye partisi olduğunu ispat ettiğini belirtti. Yerel seçim sonrası Genel Başkan Süleyman Soylu'nun demokrasi örneği vererek, partinin önünü açmak için kongre kararı aldığını hatırlatan Ceylan, kongrede adaylığını yarın açıklaması beklenen Hüsamettin Cindoruk'u isim vermeden eleştirdi. Ceylan, şöyle dedi:
"Demokrat Parti ismiyle müsemma bir partidir. Kurulduğu 1946'dan beri demokrasiyi ve milli iradeyi, meşruiyeti ve hukuk devletini savunmuştur. Bundan sonra da partimiz demokrasi ve hukuk dışındaki her türlü arayışın karşısında olmaya devam edecektir.
Geçmişte partimizin çok önemli makamlar bahşettiği, ama bu makamları demokrasi dışı mahfillerin hizmetine sunmaktan çekinmeyen, 28 Şubat sürecinde postmodern darbecilerin, siyaset mühendislerinin aracı olmuş, adı hala darbecilerle birlikte anılanların yaptıkları bu arayışları ibretle izliyoruz. Demokrat Partiye gönül veren arkadaşlarımızın iyi niyetlerini istismar ederek partimizden ayrılmasına neden olduktan sonra yarı yolda bırakan, demokrasi tarihinin notunu çoktan verdiği ve binde bir oy alan Şemsiye Partisini kuranların son çırpınışlarına üzülüyoruz. Milli iradeyi militarizme teslim eden, 27 Nisan e-muhtırasına destek veren, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 dayatmasını savunan, Ergenekoncuların avukatlığına soyunan ulusalcı çizgideki bir şahsın partimizle adının anılmasını 63 yıllık Demokrat Parti misyonuna, demokrasi ve bu millet uğruna verdiğimiz şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlık olarak görüyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler