Rusya, ABD'nin tavrından memnun

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ABD'nin yeni yönetiminin füze kalkanı konusunda Moskova ile görüşmelere hazır olmasından memnun olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 15:58
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Adil Rusya Partisi üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, "Amerikalı ortaklarımızın bu konuda (Doğu Avrupa'daki füze kalkanı) görüşme yapma arzularını ifade etmelerinden memnunum. Çünkü 'bunu kurmaya devam edelim sonra ortaya ne çıkar bakalım' gibi bir durum, çıkar yol değil" dedi.

Kendilerinin de kapsamlı bir füze kalkanı inşa etme yönünde hareket etme zorunda olacaklarını ifade eden Medvedev, "Bu tip tesisler hem Rusya içinde hem de dost ülkelerde var. AB füze kalkanının Avrupa'ya kurulması hiçbir şeyi güçlendirmeyecek. Aksine gerginlikleri artıracak" diye konuştu.

Medvedev, füze kalkanının önceki Amerikan yönetiminin "ortaya attığı en iyi fikir olmadığını" belirterek, "Bu perde arkasında bazı NATO ve AB kurumlarını devre dışı bırakarak zorlanan bir anlaşma. Avrupa'da değişik duygulara neden olması iyi" dedi.

Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğiyle ilgili ortaya attığı öneriler konusunda ilerlemenin çok kolay olmadığını ifade eden Medvedev, "Ancak sevindirici olan buna karşı çıkma da yok. Güvenlik bölünemez bir konu olmalı. Avrupalı karşıtlarımızın buna mikroskopla bakmaya çalıştıkları bir gerçek ancak bu normal bir durum ve biz bu konuda görüşmelere hazırız. Bunun da ötesinde bu öneriler iyi fikirler ve bu konuda ilerleme sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler