Meteoroloji uyardı

İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Adana'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık 300 tarım işçisinin kaldığı 50 çadırı su bastı.

Yayınlanma: 07.05.2009 - 06:36
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''da öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusunda Niğde, Kayseri, Karaman, Sivas ve Yozgat; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında Erzincan, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ, Erzurum, Kars ve Ardahan'da gerçekleşeceği bildirilen yağışların akşam saatlerinde sona ermesinin beklendiği bildirildi.

 

Adana'da su baskını

 Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar ve Abdioğlu mahallelerinde, dün öğle saatlerinde itibaren etkisini gösteren ve yollarda su birikintileri oluşturan yağış nedeniyle, bir süre önce Şanlıurfa'dan Adana'ya çalışmak için gelen tarım işçilerinin kaldığı 50 çadır su baskınına uğradı.

Yaklaşık 300 işçi, Jandarma, Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince ilk olarak yakınlardaki bir fırına götürüldü. Tarım işçileri, fırının barınmalarında yetersiz kalması üzerine Yakapınar Selahattin Afşar Lisesi'nin bahçesindeki çok amaçlı salona yerleştirildi.

Bu arada, mağdurlara Türk Kızılayı tarafından battaniye dağıtılacağı ve gün içerisinde daha uygun bir yere nakledilecekleri öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler