Daha az 'spam' daha çok virüs

Amerikan bilgisayar güvenlik şirketi McAfee'nin açıklamalarına göre, dünya genelinde gönderilen 'spam' sayısı azalırken "spam" gönderen virüslerin bulaştığı bilgisayarların sayısı artıyor.

Yayınlanma: 07.05.2009 - 07:45
Abone Ol google-news

Amerikan bilgisayar güvenlik şirketi McAfee, dünya genelinde bir günde gönderilen "spam" (reklam amaçlı istenmeyen elektronik posta) sayısının büyük oranda azaldığını, ancak "spam" gönderen virüslerin bulaştığı bilgisayarların sayısının arttığını bildirdi.

McAfee'nin açıklamasında, geçen mart ayında, bir günde gönderilen spam sayısının 153 milyondan 100 milyona indiği, bunda, 2008 yılının sonlarına doğru yüksek miktarda spam yayan "McColo" adlı grubun dağıtılmasının büyük rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, gönderilen spam sayısının azalmasına rağmen, bilgisayar korsanlarının yılbaşından bu yana daha önce virüslü olmayan 12 milyon bilgisayara virüs bulaştırmayı başardıkları ve bu bilgisayarlar sayesinde spam yayabildikleri kaydedildi.

Açıklamada, "Bilgisayar korsanları, McColo'nun dağıtılmasından sonra yeniden toplanarak bir ordu kuruyor gibi gözüküyor" denildi.

McAfee'ye göre, bu virüslü, sahibinin haberi olmadan spam yayan bilgisayarların yüzde 18'i ABD'de, yüzde 13,4'ü Çin'de bulunuyor ve dünya geneline spamlerin yüzde 35'i de ABD'den yayılıyor.

Uzmanlar, bilgisayar korsanlarının yasal siteleri de spam yaymak ya da virüs bulaştırmak için gitgide daha kolay ele geçirdiği uyarısında da bulunuyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler