Hazine Müsteşarlığı süre uzattı

Hazine Müsteşarlığı, kredi bağlantılı sigortalar ile ilgili olarak verilmesi gereken katılım sertifikası ve poliçe örneklerinin sigortalıya iletilmesini 1 Mayıs tarihinden itibaren üç ay uzattı.

Yayınlanma: 07.05.2009 - 09:33
Abone Ol google-news

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayınlanan Bireysel Kredilerle Bağlantılı Sigortalar Uygulama Esasları Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkındaki Genelge'de "Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesi 'Kredi bağlantılı sigortalar ile ilgili olarak 7. madde kapsamında verilmesi gereken katılım sertifikası ve poliçe örnekleri, halen yürürlükte olan sözleşmeler çerçevesinde, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden itibaren en geç üç ay içerisinde sigortalılara iletilir. Hazine Müsteşarlığı bu süreyi en fazla üç ay daha uzatmaya yetkilidir' hükmünü amirdir. Bu çerçevede, bahse konu süre 1 Mayıs tarihinden itibaren üç ay uzatıldı" denildi.

Genelgede, zorunlu ve ihtiyari sigortalarda yenilemeye ilişkin bildirim yapma ve bilgilendirme sorumluluğunun ilgili kredi kuruluşlarına ait olduğu anımsatılarak, söz konusu bildirim yapma ve bilgilendirme sorumluluğunun yazılı olarak veya elektronik posta, SMS, telefon gibi iletişim araçları kullanılarak gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

 

İlk tablo 30 Haziran itibariyle düzenlenecek

Genelgede şöyle denildi: "Şirketler (Türkiye'de kurulmuş sigorta ve emeklilik şirketleri ile yabancı sigorta şirketlerinin Türkiye'deki teşkilatları), kredi kuruluşları aracılığıyla bireysel kredilerle bağlantılı olarak verdikleri sigorta teminatlarına ilişkin bilgileri; kredi kuruluşu, sigorta türü, poliçe sayısı, alınan prim, ödenen ve muallak hasar bilgilerini içerecek biçimde üçer aylık dönem sonları itibariyle, ekte yer alan tablo formatında en geç takip eden bir ay içerisinde Hazine Müsteşarlığı'na iletecek. İlk tablo 30 Haziran tarihi itibariyle düzenlenecek."

 

Hazine'den tarih kısmı doldurulmayan teklif formları işleme alınmasın uyarısı

Ayrıca Hazine Müsteşarlığı tarafından bireysel emeklilik sisteminde katılımcılara sunulan formlara ilişkin duyuruda, "Emeklilik sözleşmesinin, şirket tarafından reddedilmediği takdirde teklif formunun katılımcı veya varsa sponsor kuruluş tarafından imzalandığı tarihi takip eden otuzuncu günde yürürlüğe gireceği düzenlenmektedir. Buna karşın yapılan incelemelerde, bazı teklif formlarında tarih kısmının doldurulmadığı ve şirketler tarafından gerekli kontroller yapılmadan bu teklif formlarının işleme alındığı görülmüştür. Söz konusu husus mevzuata aykırılık teşkil ettiğinden, tarih kısmı doldurulmayan teklif formlarının işleme alınmaması gerekiyor" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler