Belçikalı turistler tatile çıkmakta tereddütlü

Ekonomik krizin, Belçikalı turistlerin yaz tatili projelerini olumsuz etkilediği, en fazla tercih edilen ülkelerden biri olan Türkiye'ye yönelik rezervasyon taleplerinde de yüzde 25 kadar düşüş kaydedildiği açıklandı.

Yayınlanma: 07.05.2009 - 11:23
Abone Ol google-news

Belçika Seyahat Acenteleri Birliği (ABTO), yaz turizm sezonu öncesi açıkladığı değerlendirmelerinde, Belçikalı turistlerin "ekonomik krizden kaynaklanan bir tereddüt" yaşadıklarını ve rezervasyonlar için son günleri bekleyenlerin arttığını bildirdi.

Verilere göre, bir yıl öncesine oranla, Türkiye'ye rezervasyonlar yüzde 25 kadar azalırken, bu oran İspanya ve Fas için yüzde 12 olarak belirlendi.

ABTO verilerine göre, geçen yıl 3,1 milyondan fazla Belçikalı seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıktı, bunların 450 bin kadarı Türkiye'yi tercih etti.

Türkiye, Belçika turizm pazarında, Fransa ve İspanya ile birlikte ilk 3 sırada yer alıyor ve pazarın yüzde 15 ila 16'sını kapsıyor.

ABTO, ekonomik kriz nedeniyle geçen kış turizminde de yüzde 5,6 oranında gerileme kaydedildiğini, yaz dönemi verilerinin olumlu yönde değişeceğinin düşünüldüğünü, rezervasyon gecikmelerinin ve bazı kararsızlıkların söz konusu olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler