Büyükanıt'tan çarpıcı açıklamalar

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, kendisinin de Ergenekon mağduru olduğunu belirterek, "Ben de dinlendim" diye konuştu. 27 Nisan bildirisini bizzat kendisinin kaleme aldığını belirten Büyükanıt, "O muhtıra değil, TSK'nın laiklik karşısındaki hassasiyetini vurgulayan bir bildiridir" diyerek muhtıra konusuna açıklık getirdi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 07:42
Abone Ol google-news

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, emekli olduktan 8 ay sonra ilk kez 32. Gün programında konuştu. Büyükanıt önemli açıklamalarda bulundu.



"Emniyet mi, bilemem"

Kendisinin de Ergenekon mağduru olduğunu belirten Büyükanıt,  Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde telefonlarının dinlendiğini belirtti.

Büyükanıt, "Ben de dinlendim. Hiç şüphe yok. Telefonunuz dinleniyor deyip tespit etmişler. Bana bunu bildirdiler. Kimin dinlendiğini bilmiyorum. Şemdinli olayları sırasında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Meclis'e gidip benim hakkımda uyduruk bir şeyler söyledi. Sabri Uzun daha sonra görevden alındı" diye konuştu. Büyükanıt, kimin dinlediği sorusuna karşılık "emniyet mi, bilemem" cevabını verdi.



"Bildiriyi ben yazdım"

27 Nisan 2007'deki Genelkurmay bildirisini bizzat kaleme aldığını belirten Büyükanıt, "O muhtıra değil, TSK'nın laiklik karşısındaki hassasiyetini vurgulayan bir bildiridir" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kendisini haklı çıkardığını belirten Büyükanıt, pişman olmadığını da vurguladı.



"Kanun bu"


Org. Büyükanıt'a, Ergenekon soruşturması çerçevesinde komutanların gözaltına alınmasının neden engellenmediği de soruldu. Bu soruyla sık sık karşılaştığını belirten Büyükanıt, "Kanun bu" yanıtını verdi.

 

"Siz de inanırsanız yandık"

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu belirten “Darbe Günlükleri”ni kendisine bizzat sorduğunu kaydeden Büyükanıt, "Örnek, 'siz de buna inanırsanız yandık' dedi" diye konuştu.


"Her konuşulan açıklanmaz"

Başbakan Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptıkları 2.5 saatlik görüşmeye de değinen Büyükanıt, o görüşmede her şeyin konuşulduğunu ama konuşulan her konunun dışarıda açıklanamayacağını kaydetti.

Muhtıra konusunu Başbakan Erdoğan ile daha önce de görüştüklerini söyleyen Büyükanıt, bildirinin sebebini Başbakan'a anlattığını söyledi. Büyükanıt, laiklik konusunun Dolmabahçe'deki görüşmeyle bağlantısını kurmanın yanlış olduğunu kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler