"Şüphelenenler gereğini yapsaydı"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefonunun dinlenildiğini söyleyenlerin şikayetçi olmadığını belirterek, ''Eski Genelkurmay Başkanı da (emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt) böyle bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı'' dedi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, yasal kurullar dışında dinleme yapılmasının suç olduğunu söyledi. Yasal olmayan dinlemede elde edilen bilgilerin delil olarak kullanılamayacağını vurgulayan Yıldırım, ''Burada bir çelişki var, telefonunun dinlenildiğini söyleyenler şikayetçi olmuyor. Gidip savcıya şikayet edecekler, 'Benim telefonum dinleniliyor' diyecekler. Hakkımızı aramıyoruz. Eski Genelkurmay Başkanı da böyle bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı'' diye konuştu.

Telefon dinleme veya izlemeyi eskiden jandarma, emniyet ve MİT'in ayrı ayrı yaptığını hatırlatan Yıldırım, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kurulmasının ardından dinleme ve izleme taleplerinin tek elde toplandığını anlattı.

TİB'e gelen dileme taleplerinin yasaya uygun olup olmadığının değerlendirildiğini dile getiren Yıldırım, ''Geçmişte dinlemelerde yaşanan kontrolsüzlük ve disiplinsizlik, kontrol altına alınıyor'' dedi.

''Yasal olmayan dinleme yapmak mümkün ancak teknolojik açıdan bunun önüne geçmek mümkün değil'' diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eskiden dinleme yapmak suç değildi. Biz yasal düzenlemeyle suç haline getirdik. Vatandaşın bu hakkını bilmesi lazım. Dinleme işi ne AK Parti iktidarı ile başlamıştır ne de gelecekte bitecektir. Bu şey Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri var. Haberleşmenin gizliliğini, özel hayatı mahvedici boyuta gelirse tehlike buradadır. Dinleme ne Başbakan'ın ne de başkasının yetkisinde. Aynı endişeyi herkes taşıyor. Başbakan da bakan da sade vatandaş da taşıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler