CHP'den memur maaşına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, "Açıklanan memur maaş zamlarının, artan hayat pahalılığı karşısında 6 yıllık AKP iktidarı döneminde oluşan reel kayıpları bile karşılamaktan uzak olduğunu" ileri sürdü.

Yayınlanma: 18.08.2008 - 11:13
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sendikaların, temsil ettikleri kitlelerin ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek olan demokratik kuruluşlar olduğunu ifade etti.
Selvi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Başbakan, bunu içine sindirmek zorundadır. Her yerde, 'ekonomide 1. lige çıkıldığını, büyümede rekorlar kırıldığını, ihracatta patlama yaşandığını, enflasyonun düştüğünü, borçların azaldığını, kişi başına milli gelirin 10 bin dolara yükseldiğini, bunun 15, 20 bin dolara yükseleceğini' söyleyen Başbakan, memurların haklı ve mütevazı talepleri karşısında telaşlanmakta ve hemen hiddetlenmektedir. Çünkü Başbakan, çizdiği pembe tabloya en başta kendisi inanmamaktadır.
Açıklanan maaş zamları, artan hayat pahalılığı karşısında, 6 yıllık AKP iktidarı döneminde oluşan reel kayıpları bile karşılamaktan uzaktır. Başbakan her defasında olduğu gibi rakamlara takla attırarak kafa karıştırmaya çalışmaktadır."


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler