"37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"

''37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali''nde, rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Ronaldo Villazon'un yerine 18 Haziran'da tenor Juan Diego Florez'in sahne alacağı bildirildi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 13:04
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında gerçekleştirilecek konserde tenor Juan Diego Florez'e Alessandro Vitiello yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Daha önce 29 Haziran'da yapılacağı duyurulan konser 18 Haziran tarihinde Aya İrini Müzesi'nde saat 20.00'da gerçekleştirilecek.

Ünlü İngiliz müzik dergisi BBC Müsic tarafından ''Tüm Zamanların En Büyük 20 Tenoru'' arasında gösterilen Juan Diego Florez, opera sahnelerine 1996 yılında Pesaro'daki Rossini Opera Festivali'nde ''Matilde di Shabran Operası'' ile adım attı. Florez, o zamandan beri uluslararası alanda en önemli opera sahnelerinin en çok tercih edilen tenoru oldu.

La Scala'da Donizetti'nin ''Albayın Kızı'' adlı operasındaki aryasını seslendirdikten sonra seyircilerden aldığı olağanüstü alkış sonucunda ''bis yaparak'' La Scala tarihine geçen Florez, aralarında ''Rossini d'Oro'', ''Aureliano Pertile'', ''Francesco Tamagno'', ''L'Opera Award'', ''Bellini's'' ve ''ISO d'Oro''nun da bulunduğu pek çok ödüle layık görüldü.
Yaptığı kayıtlarla ''Choc of the Monde de la Musique'', ''Echo Klassik Preis'', ''Cannes Classical Award'' gibi ödüllerin de sahibi olan Florez'e, Peru hükümeti tarafından onur ödülü olarak ''Orden del Sol'' verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler