Obama, Almanya yolcusu

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu yıl Almanya'yı 2 kez daha ziyaret etmesi bekleniyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Obama'yı, 9 Kasım'da kutlanacak olan, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümünü de davet ettiği belirtildi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 13:54
Abone Ol google-news

Almanya'daki "Leipziger Volkszeitung" gazetesi, Obama'nın halihazırdaki planlamalara göre eşi Michelle ile birlikte 4 ve 5 Haziranda Almanya'nın Dresden ve Weimar kentleriyle eski temerküz kampı Buchenwald'ı ziyaret edeceğini yazdı.

Dresden kentinde Obama'nın "geniş çaplı siyasi görüşmelerde bulunacağı" ve bu görüşmelere Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in de katılacağı belirtildi.
Obama'nın tarihi Dresden kentini gezdikten sonra Weimar'ı ve Buchenwald'ı da ziyaret etmesinin beklendiği ifade edilen haberde, Buchenwald'da İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından tutulan insanları kurtaran birliklerde, Obama'nın amcalarından birinin de yer aldığı kaydedildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Obama'yı, 9 Kasım'da kutlanacak olan, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümünü de davet ettiği belirtildi.

Obama, 3 Nisan'da da NATO'nun kuruluşunun 60. yılı nedeniyle Fransa ve Almanya tarafından ortaklaşa düzenlenen NATO zirvesi çerçevesinde Baden-Baden kentine gelmişti.
Merkel'in Berlin'deki kutlama törenine, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown'u da davet ettiği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler