NATO ile Türkiye arasında anlaşma

NATO ile Türkiye arasında, Türkiye'deki NATO kuvvetlerinde görev yapan yabancı askeri personelin tabi olduğu şartları belirleyen bir anlaşma imzalandığı bildirildi.

Yayınlanma: 08.05.2009 - 14:14
Abone Ol google-news

NATO İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Napoli'deki NATO Müşterek Kuvvet Komutanı (COM JFC Naples), Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri'nden Oramiral Mark Fitzgerald, NATO İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığı Karargahını (CC-Air HQ Izmir) ziyaret etti.

NATO'nun Avrupa Güney Kanadından Sorumlu Bölgesel Komutan olarak, NATO İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığı üzerinde genel komuta sorumluluğunu taşıyan Oramiral Fitzgerald, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Tomur Bayer ile bir araya gelerek, NATO ve Türkiye Cumhuriyeti arasında, Türkiye'deki NATO kuvvetlerinde görev yapan yabancı askeri personelin tabi olduğu şartları belirleyen bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile, ilgili personelin bazı mallarla ilgili olarak vergi, gümrük resmi ve harçlardan muaf tutulacağı, NATO ve Türkiye Cumhuriyeti için karşılıklı fayda sağlayan bir düzenleme getirildiği bildirildi.

Açıklamada, NATO ile Türkiye arasında anlaşmanın imzalanmasının, taraflar arasındaki güçlü ve uzun soluklu ilişkinin daha da güçlenmesini sağlayacağının değerlendirildiği de belirtildi. Oramiral Fitzgerald'ın, ayrıca, NATO İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığı Karargah personeliyle bir araya gelerek, karargahın bölge çapındaki hava devriye vazifesiyle ilgili sorumlulukları hakkında görüş alış verişinde bulunduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler