"Golan Tepeleri'nden asla çekilmeyeceğiz"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir medya kurumuna yaptığı açıklamada "ülkesinin Golan Tepelerinden asla çekilmeyeceğini" söyledi.

Yayınlanma: 09.05.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'de Rusça yayımlanan basın kuruluşlarının temsilcilerine yaptığı ve bazı internet sitelerinde yayımlanan açıklamada, "Golan'da kalmak, Suriye ile olası bir askeri çatışmada İsrail açısından stratejik avantajlar sağlayacaktır" dedi.

Yakında ABD'ye gidecek olan Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde de İsrail'in güvenliği açısından kritik önemde gördüğü konularda ısrarlı olacağını bildirdi.

Obama'ya Ortadoğu barışının önünde en büyük engel olarak gördüğü İran ve nükleer programı sorununu çözümlemenin gerekliliğini anlatacağını belirten Netanyahu, "İran nükleer bir güce dönüşürse, bütün Arap ülkelerini müttefik olmaya zorlar; İsrail'i yok etmek isteyen aşırı İran rejimi, Arap ülkelerinin İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesine müsaade etmez" diye konuştu.

Netanyahu, Filistinlilerle görüşmeler konusunda da, "Filistin tarafına ön koşul sürmeyeceğini, o taraftan da ön koşul kabul etmeyeceğini" ifade etti.

Rusya ile ilişkilerin önemli olduğunu kaydeden Netanyahu, ancak Rusya'nın İran'a silah sağlamasını bir hata olarak değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler