AKP yolsuzluğun odağı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'ye sahip çıkan AKP yönetimini eleştiren Baykal, "Rüşvet olayı artık bir Şaban Dişli olayı değildir, bir AKP olayıdır. Yolsuzluk olayının odağında artık AKP vardır" dedi. Baykal, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği tescillenen AKP, bu rüşvet olayıyla da yolsuzluğun odağına oturmuştur" dedi.

Yayınlanma: 19.08.2008 - 08:01
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, rüşvet aldığının belgelerle ortaya konulduğunusöylediği AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişliye sahip çıkan AKP yönetimini eleştirerek Rüşvet olayı artık bir Şaban Dişli olayı değildir, bir AKP olayıdır. Yolsuzluk olayının odağında artık AKP vardırdedi.

CHP lideri Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlunun ortaya çıkardığı rüşvet olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, AKP yönetimini suçladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişlinin iş takipçiliği yaparak 1 milyon dolar almasının somut ve belgeli bir rüşvet olayıolduğuna dikkat çeken Baykal,Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği tescillenen AKP, bu rüşvet olayıyla da yolsuzluğun odağına oturmuştur dedi. CHP lideri Baykal, bundan sonra yapılması gerekeninŞaban Dişliyi kenara çekmek ve ondan uzak durmak değil, Dişlinin dokunulmazlığını kaldırarak dişlerine takılan 1 milyon doların hesabını yargıda sormakolduğunu kaydetti.

 

‘ARTIK DİŞLİ OLAYI DEĞİL AKP OLAYIDIR’

Baykal, şöyle devam etti:

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişlinin iş takipçiliği yaparak 1 milyon dolar alması, somut ve belgeli bir rüşvet olayıdır. Ancak bu olay artık bir Dişli olayı değildir. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli, Grup Başkanvekilimiz Kemal Kılıçdaroğlunun belgelere dayalı açıklamalarından 6 gün sonra gazetecilerin önüne çıkarken yanına AKPnin Grup Başkanvekili Bekir Bozdağı da almıştır ve Bozdağ, büyük bir pişkinlikle, milletin gözüne baka baka, Dişlinin aldığı belirtilen rüşveti savunmuştur. İş takipçiliği karşılığı 1 milyon dolar aldığı kayıtlara geçen Dişli, AKP Genel Başkanı Erdoğanın genel başkan yardımcısı, Bozdağ grup başkanvekilidir. Yani rüşvet olayı artık bir Şaban Dişli olayı değildir, bir AKP olayıdır. Yolsuzlukların odağında artık AKP vardır. Çünkü AKP üst yönetimi, kendisini bu belgeli rüşvet olayından ayrıştıramamıştır. Tam tersi, Başbakanın gruptaki yardımcısı Bozdağ, rüşvetçi diye kayıtlara geçen Dişlinin savunuculuğunu üstlenmiştir. Fotoğraf çok açıktır, çok nettir. Yapılması gereken Dişliyi bir kenara çekmek, ondan uzak durmak değildir, yapılması gereken Dişlinin dokunulmazlığını kaldırmak, bağımsız yargıya göndermek ve Şaban Dişliden dişlerine takılan 1 milyon doların hesabını sormaktır. Ancak, AKP her zaman olduğu gibi bu yola gitmeyecek, bu dokunulmazlığı kaldırırsak sıra diğerlerine gelecek diye, belgelere göre rüşvetçi olduğu kayıtlara geçen Dişlinin dokunulmazlığını kaldırmayacaktır.

Baykal, AKPnin bu tavrına karşın nasıl ki Anayasa Mahkemesinin 11 üyesinden 10unun laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuşturdemesine karşın AKPnin kapatılmamış olması, o partinin odak olduğu gerçeğini değiştirememişse, Dişlinin dokunulmazlığının kaldırılıp yargıya teslim edilmemesinin de AKPnin yolsuzluğun odağı olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon