AB'den Pakistan'a bildiri

AB, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in istifasının ardından Pakistan'ın gelecekteki devlet başkanının, "Pakistan'da demokrasinin sağlamlaştırılması" için hükümetle çalışabilmesini istediğini bildirdi. Bu durumun Pakistan'da demokratik kurumların güçlenmesine, bölgesel işbirliği ve istikrarın da sağlamlaşmasına olanak tanıyacağı kaydedildi.

Yayınlanma: 19.08.2008 - 09:26
Abone Ol google-news

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerrref' in istifasının ardından, dönem başkanlığını Fransa'nın yürüttüğü AB bir bildiri yayınladı.Bildiride, "AB Konseyi başkanlığı, Pakistan'ın gelecekteki devlet başkanı ve hükümetinin, hukuk devleti ve kurumlara saygı çerçevesinde Pakistan'da demokrasinin sağlamlaştırılması ve geliştirilmesi için birlikte çalışabilmelerini istemektedir. AB, bu yolda Pakistan'ı desteklemeye devam edecektir" denildi.
Ayrıca bildiride, Pakistan'da demokratik kurumların güçlenmesinin, bölgesel işbirliği ve istikrarın da sağlamlaşmasına olanak tanıyacağı kaydedildi.
AB Komisyonu'ndan bir sözcü, Müşerref'in istifasının "İç politika meselesi" olduğunu söyledi.

Buarada, Pakistan Genelkurmay Başkanı Eşfak Pervez Kayani, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in istifa ettiği açıklamasından bir gün sonra Afganistan'a sürpriz bir ziyaret yaptı.
Kayani'nin, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı David McKiernan ile de bir araya gelebileceği de ifade ediliyor.
Afganistan'da Cumhurbaşkanlığı makamı ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Kayani'nin sürpriz ziyaretinden haberdar olmadıkları belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler